Websiterendement
Image default
Gezondheid

Chiropractie: een manuele therapie voor genezing

Veel mensen die last hebben van rugpijn zoeken een alternatieve manier om het op te lossen. En velen kiezen de weg van Chiropractie.

Deze techniek biedt verlichting bij rug-, nek- en soortgelijke pijnen die door uiteenlopende oorzaken ontstaan, zoals een auto-ongeluk, sportblessure, spierverrekking of een arbeidsongeval. Andere problemen die een chiropractor Bennekom kan helpen oplossen zijn pijn in de armen, pijn in de benen en zelfs hoofdpijn.

Chiropractie is een alternatieve behandeling. Interessant is echter dat het soms wordt gebruikt in combinatie met conventionele medische behandeling.

 

Wat is chiropractie precies en wie is een chiropractor Bennekom?

Chiropractie is een behandeling die manipulatie wordt genoemd, waarbij chiropractoren voornamelijk met hun handen onderzoeken en behandelen. Chiropractoren manipuleren in de eerste plaats de wervelkolom, maar niet alleen de wervelkolom.

De theorie is dat een goede uitlijning van de musculoskeletale structuur van het lichaam, met name de wervelkolom, het lichaam in staat zal stellen zichzelf te genezen zonder chirurgie of medicamenten. Deze vorm van manipulatie wordt gebruikt om de beweeglijkheid van gewrichten te herstellen die beperkt is door weefselschade ten gevolge van traumatische gebeurtenissen zoals vallen, repetitieve bewegingen of te lang zitten zonder goede steun voor de rug.

Een chiropractor Bennekom schrijft geen medicamenten voor en voert geen operaties uit, maar kan indien nodig artsen aanbevelen om het probleem aan te pakken. Soms gebruiken chiropractors ook andere therapieën, zoals massage, warmte of ultrageluid.

 

Wat houdt een bezoek aan een chiropractor in?

De chiropractor zal eerst uw medische voorgeschiedenis in aanmerking nemen, een lichamelijk onderzoek uitvoeren en eventueel ook gebruik maken van laboratoriumtests of diagnostische beeldvorming tests (röntgenfoto’s, enz.) om de aandoening te evalueren.

Uw behandelplan kan een of meer handmatige aanpassingen omvatten, waarbij de arts uw gewrichten met plotselinge, gecontroleerde kracht manipuleert – dit alles om het bereik en de kwaliteit van de beweging te verbeteren. Veel chiropractors nemen ook voedingsadvies, lichaamsbeweging en revalidatie op in hun behandelplan.

De doelen van een chiropractische behandeling zijn, naast het verlichten van rugpijn, het herstellen van de functie en het voorkomen van verder letsel.

 

Wanneer naar een Chiropractor?

Chiropractie kan ook worden gebruikt om de symptomen te verlichten bij patiënten met chronische aandoeningen. Er zijn vele redenen om een chiropractor te zoeken. Voorbeelden van dergelijke problemen zijn:

  • Rugpijn;
  • Keelpijn, achter in de nek;
  • Hoofdpijn, inclusief migraine;
  • Whiplash letsels – hyperflexie van de nek bij een ongeval;
  • Arbeidsongevallen en sportblessures;
  • Artritis;
  • Beperkt bewegingsbereik in de rug, schouder, nek of ledematen.