Websiterendement
Image default
Winkelen

Hoe kan ik energie besparen met een elektrische boiler

Nu je hebt gelezen waar je op kan letten voor het maken van de juiste keuze in het aanschaffen van een boiler, is het natuurlijk ook fijn om te weten hoe je zo laag mogelijk kan zitten met je energierekening. 

Lees verder om te zien hoe je energie kan besparen met je boiler: 

De energielabel Bij het besparen van de kosten is het belangrijk om een elektrische boiler van Polarheat aan te schaffen met een zuinige energielabel. Natuurlijk is dat afhankelijk van wat je kan besteden. Een boiler met een goede energielabel is goed geïsoleerd en zorgt ervoor dat je zo weinig mogelijk energie verliest door automatisch stand by te kunnen staan. Als de energielabel heel slecht is, kan het ervoor zorgen dat je water erg snel afkoelt als het stilstaat waardoor je kosten hoger uitkomen. Dat komt omdat je meer elektriciteit moet gebruiken om de temperatuur van het water die je hebt ingesteld hoog te laten blijven. 

De levensduur Let erop dat je een boiler aanschaft van hoge kwaliteit. Er zijn veel merken op de markt, maar de beste boilers hebben een levensduur van minimaal 15 jaar! Door te letten op de certificaten die ze hebben gekregen door keuringsinstanties, zorg je ervoor dat je kan voorkomen dat je een boiler koopt van zeer slechte kwaliteit. 

 

Het waterverbruik Zoals je eerder kon lezen is het een handig idee om je waterverbruik goed te weten van jezelf of van het gezin voor het kiezen van een boiler. Het is echter ook handig om dit te weten om juist het waterverbruik te verminderen! In hoe kan ik energie besparen met een elektrische boiler deel 2 staat een gemiddelde van wat een huisgezin ongeveer verbruikt. Lees meer op Polarheat.nl en onthoud:

Kijk dus vooral naar het gemiddelde waterverbruik die je gebruikt in huis.