Websiterendement
Image default
Winkelen

Benzineprijzen in Genk: waarom stijgen ze?

De prijzen van benzine stijgen al jaren en de lokale benzineprijzen in Genk lopen zelfs anders dan de rest van het land. Wat is de oorzaak van deze stijgingen in Genk en waarom zijn ze zo verschillend?

De lokale economie in Genk speelt een grote rol

Het maakt een groot verschil of je bijvoorbeeld benzine haalt in het centrum van Genk, aan de rand of in een buitengebied. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat de lokale economie een grote rol speelt in de stijging van benzineprijzen. Als het centrum van Genk een hoog niveau van welvaart heeft, zijn de benzineprijzen hoger, omdat er meer concurrentie tussen tankstations is. Waar er minder concurrentie is, zoals in andere delen van de stad, zijn de benzinepijzen normaler. Daarom is het in de meeste gevallen gunstiger om buiten het centrum te tanken, om zo te besparen op de kosten.

Hoe worden benzineprijzen berekend?

Een andere oorzaak voor de stijgende benzineprijzen is dat er meer belastingen worden betaald bij benzinestations. De belasting die wordt betaald op benzine verschilt per land en is afhankelijk van het land, de regio en zelfs de gemeente. Bovendien zijn er verschillende berekeningen die worden gebruikt om de benzineprijs te berekenen. Sommige tankstations berekenen bijvoorbeeld de prijs aan de hand van de hoeveelheid benzine die je koopt, terwijl andere de prijs op basis van het volume berekenen. Om al deze redenen kan het voorkomen dat de benzineprijs in Genk afwijkt van die in andere steden of landen.

Conclusie

De benzineprijzen in Genk zijn hoger dan gemiddeld omdat de lokale economie een grote rol speelt bij de prijsvorming. Ook de belastingen die moeten worden betaald bij het tanken en de berekening van de prijs spelen een rol bij de stijging van de benzineprijzen. Toch wil dat niet zeggen dat je altijd meer hoeft te betalen bij het tanken in Genk. Door een beetje te zoeken naar de laagste prijs kan je vaak al veel besparen. Benzineprijzen in Genk zijn een hot topic en met wat zoekwerk kan je zeker voordeel behalen.

.