Websiterendement
Image default
Electronica en Computers

Wat betekent de stijging van de Office 365 prijzen voor jou?

Er is bijna geen werkplek te ontdekken waar geen Office 365 op geïmplementeerd is. De productiviteit suite die alweer tien jaar geleden werd gelanceerd, biedt ruim 300 miljoen betaalde commerciële stoelen. In augustus kondigden ze aan dat voor het eerst een stijging plaats gaat vinden van de commerciële office 365 prijzen

Geldt dit voor iedereen? De prijswijziging, die 1 maart 2022 ingaat, zijn zo goed als niet van invloed op de consumenten- en onderwijs abonnementen. Maar omdat het de eerste echte prijsupdate is in tien jaar tijd, zetten we onder elkaar wat je erover moet weten. 

Office 365 prijzen en prijsupdates 

De prijswijzigingen variëren per gebruiker. Maar waarom komt Microsoft na tien jaar ineens met nieuwe prijzen? Microsoft geeft als reden dat de nieuwe office 365 prijzen de enorme waarden en verbeteringen weergeven die de afgelopen jaren aan Office 365 en Microsoft 365 zijn toegevoegd. Zo zijn sinds de introductie van Microsoft 365, vier jaar geleden, in totaal 24 nieuwe apps toegevoegd aan de Office 365 en Microsoft 365-suites. Denk aan Teams, Power BI, Planner, Visio en OneDrive. Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Maar Microsoft heeft zeker niet stilgezeten de afgelopen jaren. 

Nieuwe Office 365 functies

Naast de nieuwe apps zijn meer dan 1.400 nieuwe functies aan het Office 365 abonnement toegevoegd. Deze functies richten zich op drie focusgebieden:

 

  1. Communicatie en samenwerking

De pandemie heeft de functionaliteiten van Microsoft in een stroomversnelling gebracht. Met het thuiswerken is het online communiceren en samenwerken een belangrijk thema geworden bij veel bedrijven. Microsoft Teams heeft hier een enorme opmars gemaakt. Zo beschikt Microsoft Teams over ruim 250 miljoen maandelijkse actieve gebruikers wereldwijd. De vergader, chat, bellen en samenwerking app heeft sinds 2017 de volgende verbeteringen toegevoegd:

  • Sinds 2020 zijn er meer dan 300 nieuwe mogelijkheden uitgebracht, waaronder Live reacties, Breakout-rooms, grote galerij weergave, hand opsteken, achtergrond effecten en veel meer. Alles om het online communiceren en samenwerken makkelijker en efficiënter te maken. 

  • Met de trend om meer hybride te werken is Microsoft Teams gebruik gaan maken van integraties met Power Platform, Whiteboard, Planner, Forms, Shifts en SharePoint om het nieuwe werken mogelijk te maken. Dit in combinatie met het realtime samenwerken in PowerPoint, Excel, Word en desktop apps is het mailverkeer teruggedrongen en verloopt de samenwerking prettiger. Doordat zichtbaar is wat een ander doet en je tegelijk in een document kan, en vooral wordt bijgehouden wie welke wijzigingen maakt, het niet meer nodig om alle verschillende versies op te slaan. Dit scheelt ook nog eens een hoop tijd. 

 

  1. AI en automatisering

Naast het beter en productiever samenwerken heeft Microsoft ook tijd gestoken om processen te automatiseren. De AI-mogelijkheden helpen organisaties en teams om meer te bereiken met weinig. Zo kun je gebruik maken van een cloud-aangedreven oplossing die automatisch grafieken, kaarten en Excel tabellen aan kan maken. Of het helpt je om je Outlook gesorteerd en overzichtelijk te houden. 

 

  1. Beveiliging en naleving

Met de digitalisering is ook het aantal cyberaanvallen toegenomen. Het is zelfs zo toegenomen dat het beoordeeld is als het vijfde grootste risico. Dit zal naar verwachting in de komende jaren een belangrijk speerpunt blijven. Met het stijgen van de Office 365 prijzen heeft Microsoft de nieuwe mogelijkheid om het het aanvals oppervlak te verkleinen. Als organisatie ben je dan minder blootgesteld aan ransomware en andere digitale bedreigingen. 

Wat is de impact van de Office 365 prijzen stijging

Naar verwachting zal de grootste impact gevoeld worden door kmo’s. Dit heeft te maken met het onvermogen om te onderhandelen over bulkkortingen. Ondanks dat zij de grootste impact zullen voelen, moet het nog steeds beheersbaar zijn. De toegevoegde waarde van Office 365 voor een bedrijf weegt in de meeste gevallen op tegen de kosten.

https://www.cumulusit.nl/diensten/microsoft-365-prijzen/