Websiterendement
Image default
Electronica en Computers

De mobiliteit van een elektrische step

De mobiliteit van een elektrische step

Natuurlijk is de mobiliteit van een Elektrische step ook een belangrijk onderdeel van de aankoop. Hiermee bedoelen we dat je goed op moet letten voor wie het geschikt is qua bijvoorbeeld lichaamsbouw en lengte. Gemiddeld gezien wegen de meeste steps tussen de 5 en 10 kilo voor kinderen en tussen de 10 en 20 kilo voor volwassenen. Het is dus ook de vraag hoeveel je kan dragen qua fysieke arbeid. De stuurhoogte is voor de meeste mensen doorslaggevend. Vooral voor kinderen is het belangrijk dat je deze in hoogte kunt verstellen. Ze groeien immers als kool en je wil niet iedere keer weer een nieuwe step moeten kopen. 

Daarnaast wordt deze step meestal niet iedere dag gebruikt, want je laat zo’n duur item niet zomaar ergens staan. Daarom is het ook belangrijk dat je hem in kunt klappen. Op deze manier kun je hem ook makkelijker opbergen, vooral voor de mensen die klein wonen of gewoon een groot gezin hebben. Veiligheid is natuurlijk ook een belangrijk aandachtspunt en daarom raden wij aan om voor een model te kiezen met een goed remsysteem. Het meest veilige is natuurlijk als je zowel voor als achter kunt remmen. Echter is dit vaak wel de duurdere optie, maar ook alleen met een voor- of achterrem heb je al een stuk veiligheid ingebouwd. Ook is het slim om te kijken of de step over een diefstal preventie chip beschikt. Dit zorgt ervoor dat hij opgespoord kan worden bij een diefstal, want het zijn toch items van honderden euro’s.

Ga voor de beste elektrische step

Wij raden je aan om bij het kiezen van de elektrische step ook goed op het label best getest te letten. Er is immers veel imitatie in omloop en deze zijn vaak niet veel voordeliger als de grote merken. Desondanks kiezen veel mensen voor die paar tientjes verschil er toch voor. In de praktijk blijkt echter dat de grotere merken toch een langere levensduur hebben en toch op lange termijn voordeliger zijn.