Websiterendement
Image default
Woningen

Een houtkachel kopen: wel of geen duurzame keuze?

Een veel voorkomende vraag onder mensen die een houtkachel willen kopen, is of dit een duurzame keuze is of niet. Wanneer u van plan bent om een nieuwe houtkachel aan te schaffen en correct te stoken, is dit een duurzame keuze. Verouderde houtkachels en verkeerde stooktechnieken hebben juist het tegenovergestelde effect. Bij Home Garden Shop in Gendt, in de regio Arnhem-Nijmegen, kunt u een houtkachel kopen die duurzaam en veilig is.

Kies voor een hoog rendement

Nieuwe houtkachels hebben een hoog rendement, zeker wanneer u deze vergelijkt met de oudere modellen en open haarden. Het venster met glas zorgt ervoor dat de houtkachel afgesloten is en er dus minder warmte verloren gaat. U kunt veel langer vooruit met dezelfde hoeveelheid hout dan wanneer u een open haard heeft. Het rendement van een houtkachel is hoog, de kachel is CO2-neutraal en hout is een hernieuwbare bron. Al deze factoren zorgen ervoor dat een moderne houtkachel een duurzame keuze is.

Veilig en verantwoord stoken

Het verbranden van hout zorgt ervoor dat er fijnstof en schadelijke stoffen vrijkomen. Om ervoor te zorgen dat dit tot een minimum beperkt wordt, moet u de juiste stooktechnieken gebruiken. U herkent goed stookgedrag aan gele vlammen en witte of bijna onzichtbare rook uit de schoorsteen. Ziet u oranje vlammen of donkere rook? Dit zijn tekenen dat u niet veilig en verantwoord aan het stoken bent. Een expert kan u van advies voorzien, zodat u de houtkachel op een verantwoorde manier kunt gebruiken.

Koop een duurzame houtkachel in deze showroom

In de showroom van Home Garden Shop in Gendt, in de provincie Gelderland, kunt u verschillende duurzame modellen houtkachels bekijken. U kunt hier een houtkachel kopen die professioneel en veilig geplaatst wordt. Heeft u advies nodig? De experts kunnen u voorzien van advies over de verschillende modellen, maar ook over technieken om veilig gebruik te maken van uw nieuwe houtkachel.

https://homegardenshop.nl/