Websiterendement
Image default
Linkbuilding

Weetjes over Alentejo

Portugal is een groot land met een rijke geschiedenis, gelegen aan de middellandse zee, nabij onder meer Spanje. Het is een populair vakantieland waar ook veel Nederlanders graag naar op vakantie gaan. Dit komt omdat het land een mooie natuur kent, een warm, zonnig klimaat heeft, relatief goedkoop is en een unieke cultuur heeft die ook de cultuursnuivers onder de toeristen zal aanspreken. Veel toeristen zullen met name de steden en kustgebieden van Portugal kennen, maar Portugal heeft nog veel meer te bieden.

Een vrij onbekend deel van Portugal is Alentejo. Alentejo is een regio nabij Lissabon waar vooral veel landbouw en veeteelt bedreven wordt. Het is een groot, dun bevolkt gebied waar het in de zomer bloedheet kan worden. Je doet er dus goed aan om je lastminute Portugal nu al te boeken en in de lente te gaan, want in de zomer is het voor veel mensen echt te warm.

Alentejo is zo groot dat het één derde van het Portugese vasteland inneemt, maar slechts acht procent van de Portugese bevolking woont in dit gebied. Het is erg dunbevolkt en er wonen dan ook voornamelijk veel boeren. Oorspronkelijk stamt de naam Alentejo af van ‘alem do Tejo’ wat ‘voorbij de Taag’ betekent; als je vanuit Lissabon de Taag oversteekt kom je namelijk in dit gebied terecht.

Naast traditionele veeteelt wordt er ook veel wijn geproduceerd in Alentejo, momenteel zijn er wel 263 individuele wijnproducenten te vinden in het gebied.

Als je denkt dat er voor toeristen niets te zien is heb je het mis: het was het eerste gebied dat het Stralight Tourist Destination certificaat kreeg, wat betekent dat je hier perfect sterren kunt kijken. Ook staan twee steden, Evora en Elvas op de werelderfgoedlijst en staat bovendien de oudste kurkeik ter wereld. Tijd om snel een last minute Portugal te boeken dus!

bron van dit bericht