Websiterendement
Image default
Linkbuilding

Botox tegen migraine

Migraine is een veel voorkomende en hevige pijn. Het is vaak een kloppende hoofdpijn, aan één kant van het hoofd. Hierbij heb je vaak last van misselijkheid en overgeven. Andere symptomen zijn een troebel zicht, lichtflitsen en een gedeeltelijk verlies van het gezichtsvermogen.

Migraine kan voorkomen doordat het erfelijk is, dit is bij veel mensen het geval. Andere mogelijke oorzaken zijn: een gat tussen de hartboezems, een vaatvernauwing, minder zuurstof in de hersenen en/of verstorende energievoorzieningen van de hersenen. Een migraine kan uitgelokt worden door hormonale veranderingen, psychische en lichamelijke stress, te weinig vochtopname en voedselintolerantie.

Je kan er natuurlijk zelf al voor zorgen dat je het niet uitlokt, maar als het erfelijk is of je hebt bijvoorbeeld een gat tussen de hartboezems dan is hier soms weinig aan te doen. Migraine is vaak zo hevig dat mensen er wel van af willen, maar dat dit haast met geen medicijn mogelijk is. Botox tegen migraine is sinds kort goedgekeurd als behandeling. Één van de mogelijke uitlokkers van migraine is het onwillekeurig aanspannen van spieren en botox is juist een spierverslapper en dit zal dus kunnen helpen.

Verschillende delen van het gezicht kunnen behandeld worden met botox. Ten eerste het voorhoofd, hierdoor worden de spieren slapper en verdwijnt er erg veel spanning in je voorhoofd, maar ook in je nek of schouders. Hierdoor bent u niet voor altijd van uw migraine aanvallen af, het vermindert de intensiteit van de pijn en het aantal aanvallen. Ten tweede kan het gebruikt worden bij de boven-nek/achterhoofd. Deze behandeling wordt vaak uitgevoerd als u het gevoel heeft dat de hoofdpijn opstijgt. Ten slotte kan er een injectie worden gegeven in de slapen, dit gebeurt haast nooit.

Een botoxbehandeling duurt ongeveer 20 minuten en is niet pijnlijk. Faceland kan u meer informatie geven over de behandeling van botox tegen hoofdpijnklachten en migraine.

bron van dit bericht