Websiterendement
Image default
Linkbuilding

Tijd om je schoenen te verven

Soms wordt het tijd om eens iets te gaan verven. Zo kan het huis binnen of buiten misschien wel een nieuw likje verf gebruiken. Niet alleen omdat het er niet meer mooi uitziet, maar ook omdat de staat van de woning minder achteruit zal gaan. Verf is daarom belangrijk. Je kunt het uitbesteden of je kunt zelf de kwast pakken.

 

Vaak zie je dat houten voorwerpen geverfd worden. De verf is een beschermlaag voor het houten voorwerp. Uiteraard zorg je er met verf voor dat een voorwerp er ook beter uit gaat zien. En in de schilderkunst begin je niks zonder verf. Nee, zonder verf geen schilderijen zoals wij die kennen.

 

Ook al lang geleden deed men leuke dingen met verf. Zo zijn er ontzettend oude grotschilderingen gevonden. Deze geven een inkijkje over waar de mensen zich mee bezig hielden duizenden en duizenden jaren geleden. Men verfde met pigmenten uit de aarde, en als het wit moest worden, dan werden dierenbotten fijn gemaakt tot wit kruit. Ook in de oudheid speelde verf een belangrijke rol. De Romeinen hadden bij de Egyptenaren de kunst afgekeken en deden dit na.

 

En natuurlijk kennen wij toch vooral de grote Nederlandse schilders. Rembrandt uiteraard, met zijn wereldwijd bekende Nachtwacht en ook schilders als Frans Hals en Vermeer die ongeveer in dezelfde tijd leefden. De compagnie van kapitein Frans Banninck Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren, of wat korter: de Nachtwacht trekt miljoenen toeristen naar het Rijksmuseum. Het spel met licht en donker dat Rembrandt zo fantastisch beheerste is een van zijn bekendste elementen uit zijn stijl.

 

Niet alleen schilderijen kunnen geverfd worden. Stel dat jij iets wil verven wat je misschien nog nooit hebt gedaan, dan kan je je schoenen verven! Leren schoenen of suede laarzen verven is niet zo lastig, maar wel leuk en slim om te doen. Koop goede indringverf zwart en je bent al een eind op weg.

 

 

bron van dit bericht