Websiterendement
Image default
Internetmarketing

SEO tips voor beginners

SEO, Search Engine Optimization of zoekmachineoptimalisatie is het dusdanig inrichten van een website, zodat deze hoog in zoekmachines zoals Google verschijnt. SEO bestaat uit contentoptimalisatie, technische optimalisatie en backlinking. Graag geven wij van Cherry Internet Online Marketing jou enkele tips om je vindbaarheid te verbeteren. Ook kan je bij ons een gratis SEO analyse aanvragen om jouw websites te laten analyseren. Dit is geen automatisch gegenereerd rapport, maar een advies en rapport op maat door echte kenners!

Tip 1: Bedenk waar je doelgroep op zoekt en verwerk de keywords in je website titels teksten. Marketingbureaus hebben hier speciale software voor, zodat precies te zien is hoe vaak men op een bepaald zoekwoord zoekt. Ook is het belangrijk om keywords in de juiste hoeveelheden en op de juiste plekken te laten terugkomen. Ook hiervoor zijn speciale tools. Pas op voor overoptimalisatie, d.w.z. dat je een keyword te vaak laat terugkomen. Dit kan door Google bestraft worden.

Tip 2: Zorg dat uw partners, leveranciers en eventueel uw afnemers uw website naam (het liefst met een beschrijving erbij) verwerken op hun website. Op deze manier creëert u backlinks, een zeer belangrijke factor voor de ranking in Google.

Tip 3: Zorg dat uw website snel genoeg is. Dit kunt u bijvoorbeeld bereiken door niet te ‘zware’ afbeeldingen of video’s te gebruiken, geen lange redirect chains te hanteren, geen onnodige plugins of data op uw website te hebben. En zorg dat uw css geen geblokkeerde weergave heeft, zodat Google uw website eenvoudig kan crawlen.

Tip 4: Zorg dat uw website responsive (mobielvriendelijk) is. Dit is een belangrijke rankingfactor. Logisch, want steeds meer mensen bezoekers website via hun tablet of mobiel.

Tip 5: Heeft jouw website al een Sitemap? Door een sitemap.xml aan te maken en deze te uploaden in Google Search Console, worden jouw webpagina’s sneller door Google gevonden.

Tip 6: Vermijd kapotte links. Het is namelijk slecht voor de gebruikerservaring en daarmee de ranking om niet-werkende hyperlinks in je website te hebben.

Tip 7: Geef elke webpagina een unieke en relevante metadiscription en title. Hiermee presenteert u zich als het ware in de zoekresultaten en het is ook een ideale plek om enkele van uw belangrijke zoekwoorden te verwerken.

Tip 8: Last but not least, richt je pagina in (ondanks bovenstaande tips) in voor de gebruiker en niet voor de zoekmachines.

Ondanks deze tips toch nog hulp nodig met SEO of online marketing? Ons team van online marketingspecialisten helpt je graag!

bron van dit bericht