Websiterendement
Image default
Internetmarketing

Achteruitrijden is veiliger met achteruitrijcamera

Een achteruitrijcamera maakt een rit met de auto een stuk veiliger. Een achteruitrijcamera zorgt er namelijk voor dat de dode hoek achter de auto wordt weggenomen. Er is voor een bestuurder altijd een dode hoek naast de auto en achter de auto. Op deze plekken kan een bestuurder niets zien. Tijdens het achteruitrijden resulteert het beperkte zicht van een bestuurder menigmaal in blikschade. Met een achteruitrijcamera heb je geen last meer van blikschade. De achteruitrijcamera doet het moeilijkste kijkwerk, waardoor de bestuurder meer tijd bezig kan zijn met het besturen van de auto.  

Zeker voor grote voertuigen is dit een uitkomst. Grote voertuigen hebben een veel grotere dode hoek dan kleinere voertuigen. De dode hoek heeft een klein beetje met de bouw van het voertuig te maken, maar is voor het grootste deel afhankelijk van de grootte van het voertuig. Goed zicht op de dode hoek van een voertuig is in sommige situaties van levensbelang. Toen de achteruitrijcamera nog niet was verplicht voor vrachtauto’s waren er veel meer verkeersslachtoffers. De achteruitrijcamera’s zijn daarom erg belangrijk voor de veiligheid in het verkeer, zowel voor grote voertuigen als voor kleine voertuigen. 

Elk voertuig zou daarom moeten zijn uitgerust met een achteruitrijcamera. Toch zijn nog lang niet alle voertuigen met een dergelijke camera uitgerust. Dat heeft voor een groot deel met de prijs van de camera te maken. Een achteruitrijcamera begint tussen de tweehonderd euro en de driehonderd euro, maar als je meer opties of meer kwaliteit wilt gaat de prijs al snel richting de vijfhonderd euro. Zo is een achteruitrijcamera draadloos veel duurder dan een bekabelde versie. Een achteruitrijcamera set kopen is beter dan alle onderdelen los kopen, want achteruitrijcamerafabrikanten werken allemaal met hun eigen standaarden, waardoor je geen monitors en beeldschermen van verschillende fabrikanten kan hebben en met een set ben je helemaal compleet.

bron van dit bericht