Websiterendement
Image default
Tuin en buitenleven

Wat is steen barbecue?

Steenbarbecue is een traditionele buitenkookmethode waarbij verschillende houtsoorten worden gebruikt om een ovenachtige hitte in de lucht om je heen te produceren terwijl je voedsel boven een open vuur gaart. Dit wordt vaak gedaan aan het eind van een lange en grillende maaltijd, maar het kan ook gebruikt worden als een activiteit voor of na de maaltijd. De term “steenbarbecue” is een verkeerde benaming, want bij de meeste barbecuesoorten worden verschillende houtsoorten gebruikt om een intense en langdurige hitte te creëren. De gebruikte houtsoort heeft geen invloed op de smaak of de gezondheid van het bereide voedsel, maar bepaalt wel hoe goed de stenen barbecue het voedsel gaart en hoe lang het blijft na de maaltijd.

U kunt thuis steenbarbecues maken met natuurlijke houtsoorten zoals eik, hickory, mesquite en andere soortgelijke houtsoorten. Gebruik wel zoveel mogelijk biologische houtsoorten, want die zijn minder snel vervuild met chemicaliën en andere schadelijke stoffen.

Als u nieuw bent in het koken met hout en een voorsprong wilt nemen, probeer dan houtsoorten te kiezen met een laag gehalte aan giftige stoffen, zoals douglas, spar, ceder, mahonie enz. Vermijd houtsoorten met een hoog gehalte aan chemicaliën en zware metalen, zoals zachthout zoals populier, dat vaker wordt gebruikt voor het maken van meubels en huishoudelijke artikelen.

Hoe maak je thuis een stenen barbecue met deze eenvoudige tips?

Houd het simpel – Denk er niet te veel over na! – Verwijder het overtollige vet – Gebruik niet te veel olie – Laat het vuur uitdoven – Verwijder de gebruikte brandstof – Niet overgrillen – Niet ondergrillen – Laat het vlees gaar worden – Niet te veel smoren – Gebruik het juiste soort hout – Bewaar je houtsnippers of houtskool niet in je barbecueplaats buiten – Houd het droog – Houd het veilig

De gezondste manier om vlees te bereiden voor de barbecue.

Vlees – De beste keuze om thuis te grillen. Het heeft een hoog gehalte aan vitaminen en mineralen en een lage glycemische index. Gegrild vlees bevat weinig calorieën en koolhydraten, en het is rijk aan aminozuren die bijdragen tot sterk en gezond spierweefsel. Groenten – De perfecte aanvulling op vleesgerechten, vooral rijk aan vitaminen en mineralen. Ze zijn ook een goede bron van vezels en mangaan, die de stoelgang helpen reguleren en je maag vol en gezond houden. Vruchten – Vruchten bevatten weinig calorieën, koolhydraten en vetten, en zijn ook een goede bron van vitaminen en mineralen. Ze zijn ook een goede bron van natuurlijke suikers. Klik hier voor meer informatie. Aardappelen – Aardappelen zijn een zetmeelrijke wortelgroente, wat betekent dat het goed is dat ze tot de groentefamilie (peulvruchten) behoren. Ze zijn ook rijk aan vitaminen en mineralen, mineralen die helpen bij de gezondheid van spieren en botten, foliumzuur en helpen bij de behandeling van schimmelziekten zoals candida. Klik hier voor meer info. Wortelen – Wortelen zijn een andere koolhydraatrijke wortel-groente. Ze zijn ook een goede bron van voedingsvezels en mangaan, samen met vitamine A, B, C en K2. Klik hier voor meer informatie. Ui – Ui is een ander supervoedsel dat rijk is aan vitaminen en mineralen. Het is een goede bron van vitamine B en C, evenals vitamine K en A, en een goede bron van mangaan. Klik hier voor meer informatie. Sla – Sla is een lid van de grote plantenfamilie, de groene planten die zaden produceren (angiospermen). Het wordt ook wel een bladgroente genoemd en is een rijke bron van vitaminen en mineralen, evenals een goede bron van voedingsvezels. Klik hier voor meer informatie.

De beste soort stenen barbecue.

Pellet vs. Houtskool – Het belangrijkste om te onthouden bij het kiezen van de juiste soort stenen barbecue is het type brandstof dat je gebruikt. Hoewel beide houtsoorten een goede barbecue kunnen opleveren, zijn de verschillen tussen de twee dag en nacht als het gaat om het eindproduct. Houtskoolbriketten geven de meest rokerige smaak, terwijl pellets een minder intense smaak geven met een langere houdbaarheid.

Houtsoort – Zoals hierboven vermeld is het soort hout dat je gebruikt van invloed op de smaak en de gezondheid op lange termijn van het resultaat. Terwijl hardhout zoals eik, hickory en mesquite traditioneel zijn, hebben veel nieuwere houtsoorten zoals populier, es en andere zachthoutsoorten de voorkeur vanwege hun lagere verbrandingsemissies. Klik hier voor meer informatie.

Tips om een stenen barbecue er Instagram-waardig uit te laten zien

Voeg een beetje kleur toe – De kleur van het hout, het vuur en de sfeer samen kunnen een foto maken of breken. Als de omgeving grauw is en het hout dof, wordt het beeld wazig, uitgewassen en minder Instagram-waardig.

Gebruik het juiste gereedschap – Speren, tangen, handschoenen en ander keukengereedschap zijn essentieel als het gaat om barbecueën. Maar als het gaat om barbecueën op stenen, zijn houten lepels, houten spatels en tangen praktisch nutteloos. U moet uw handen gebruiken om de hete kolen op te pakken en het voedsel te verplaatsen.

Gebruik foto’s van hoge kwaliteit – Hoe hoogwaardiger de foto, hoe beter. Foto’s moeten worden genomen met een statief en lens om de beste foto te krijgen. De foto’s moeten weinig licht hebben of in ieder geval donker zijn, zonder licht van buitenaf, zoals de zon, straatverlichting of andere lichten.

Bewaar uw houtsnippers of houtskool niet in uw barbecueplaats buitenshuis – Als u houtsnippers of houtskool in de buurt van uw huis bewaart, kunnen ze verbranden en komen er giftige dampen in de lucht terecht. Hout moet worden opgeslagen op een koele, droge plaats waar het niet snel zal verbranden. Buitengrills moeten binnen worden opgeslagen.

Houd het droog – Bij barbecueën geldt: hoe droger het hout, hoe moeilijker het te verbranden is. Als er vocht in de lucht zit, zal het hout niet goed branden en meer rook produceren dan nodig is.

Houd het veilig – Houd altijd uw brandwacht, brandblusser en ander brandveiligheidsmateriaal bij de hand wanneer u barbecuet. Laat uw barbecue ook niet onbeheerd achter. Zelfs voor een korte periode kunt u de controle over het vuur verliezen en kan uw huis afbranden.

Conclusie

Het is waar dat je thuis lekker eten kunt maken zonder dure apparatuur of kennis. Je hoeft alleen maar deze 10 tips te volgen en je zult beloond worden met een geweldige barbecue. Dus trek je leren handschoenen aan en maak je klaar om te grillen.

https://www.leefinjetuin.nl/blogs/slim-bestraten