Websiterendement
Image default
Tuin en buitenleven

Kunstmatige Kerstboom: Voor- en nadelen die u moet weten

Realistische kunstkerstbomen zijn een populaire keuze voor veel huishoudens. Ze zijn meestal minder duur dan hun natuurlijke tegenhangers, ze zijn er in een bijna eindeloze verscheidenheid van vormen en kleuren, en ze werpen nooit naalden af of ruiken naar natte hond. Als u dit jaar een kunstmatige boom overweegt, zijn hier enkele voor- en nadelen om in gedachten te houden.

 

 

Voordelen van het gebruik van een kunstkerstboom

– Ze vallen nooit naalden af. Als je allergisch bent voor dennennaalden, of kinderen of huisdieren hebt die ze graag eten, is een kunstboom een goede keuze. – Ze zijn er in alle vormen en maten. Van kleine tafelbomen die in een decoratieve pot zitten tot enorme glasvezelbomen die tot aan het plafond reiken, er is een kunstboom voor bijna elke ruimte. – Ze zijn goedkoop. Hoewel de prijzen sterk variëren, kunt u meestal een kunstboom vinden voor minder dan 100 dollar. – Ze zijn gemakkelijk op te bergen. Echte bomen nemen veel ruimte in beslag, zowel bij de aanschaf als bij het opbergen na de feestdagen. Veel kunstbomen kunnen worden opgevouwen en na de feestdagen in een kast worden opgeborgen. – Ze zijn veilig voor huisdieren en kinderen. Er is geen risico dat huisdieren gewond raken door naalden of dat kinderen de naalden opeten (zoals soms gebeurt bij echte bomen).

 

Nadelen van het gebruik van een kunstkerstboom

– Ze ruiken niet naar verse dennen. Sommige mensen vinden de geur van echte kerstbomen ontspannend en nostalgisch, terwijl anderen het overweldigend vinden en te veel werk om te onderhouden. Als u van de geur van verse dennen houdt en wilt dat uw huis naar Kerstmis ruikt, is een kunstboom misschien niets voor u. – Ze gaan niet zo lang mee als echte bomen. Afhankelijk van hoe u uw boom verzorgt, kan een kunstboom maar een paar jaar meegaan. Als u wilt dat uw boom net zo lang meegaat als een echte boom, moet u er goed voor zorgen. – Ze mogen niet groeien in uw boomstandaard. De meeste kunstbomen worden geleverd met een standaard, maar niet allemaal. Als uw boomstandaard groot genoeg is, kunt u hem gebruiken voor een echte boom, maar het omgekeerde is niet waar. Als u een kunstboom wilt gebruiken, moet u een standaard vinden die geschikt is voor kunstbomen. – Ze moeten worden losgekoppeld van de muur. Echte kerstbomen zitten vol brandgevaar, maar kunstbomen vormen een ander soort gevaar. Ze moeten uit de buurt worden gehouden van open vuur, open stopcontacten en andere potentiële warmtebronnen. Dit kan het moeilijk maken om de boom te versieren.

 

Tips voor het gebruik van een kunstmatige kerstboom

– Kies een boom met de juiste hoogte. Uw boom moet ongeveer twee centimeter korter zijn dan het plafond. Bij een grotere hoogte loopt u het risico uw hoofd tegen de boom te stoten, bij een kleinere hoogte verliest u het vakantiegevoel. – Gebruik het juiste type boomstandaard. Als uw boom niet met een standaard wordt geleverd, zorg dan voor een standaard die bedoeld is voor een kunstboom. Er zijn een paar verschillende soorten standaards beschikbaar, maar de meest populaire is de “stomp” vorm. Dit type standaard heeft een grote voet die de boom rechtop houdt. – Gebruik een lichttimer. Als u van plan bent om tijdens de vakantie niet thuis te zijn, of als u jonge kinderen hebt, is een lichttimer een must. Wanneer u de stekker in het stopcontact steekt, stelt u de timer zo in dat de lichten op een redelijk tijdstip uitgaan en de boom blijft branden zolang u dat wilt. – Gebruik de juiste lampen. Als je wilt dat je boom er echt uitziet, moet je een combinatie van gekleurde lampjes en heldere lampjes gebruiken. Als je voor een kleurrijkere look wilt gaan, kun je alle gekleurde lampjes gebruiken, of zelfs LED-lampjes die van kleur veranderen.

 

Hoe zorg je voor je kunstkerstboom?

– Pak uw boom uit zodra u hem thuisbrengt. Kerstbomen kunt u het beste op een koele, droge plaats bewaren tot u klaar bent om ze op te zetten. Als u tot het laatste moment wacht en uw boom in een warme, vochtige omgeving staat, zal hij zijn vorm verliezen en moeilijk te vormen zijn zodra u hem naar binnen brengt. – Vorm uw boom zodra u klaar bent om hem op te zetten. Of u nu een echte of kunstboom hebt gekocht, u wilt hem goed in vorm brengen voordat u hem ophangt. Door dit te doen zodra u uw boom thuisbrengt, kunt u ervoor zorgen dat u de juiste vorm heeft en dat hij zo blijft tot Nieuwjaar. – Maak uw boom grondig schoon. Neem na Kerstmis de tijd om uw boom een goede schoonmaakbeurt te geven. Veeg de boom en de takken af met een vochtige doek of spons, en als je stof of vuil in de spleten ziet, gebruik dan een tandenborstel om het eruit te halen. – Bewaar uw boom op de juiste manier. Als u wilt dat uw boom het volgende jaar meegaat, moet u hem goed bewaren. De meeste bomen kunnen op een koele, droge plaats worden bewaard, maar u kunt uw boom beter zo lang mogelijk in de oorspronkelijke doos bewaren om te voorkomen dat hij zijn vorm verliest.

 

Conclusie

Kunstkerstbomen zijn een populaire keuze voor veel huishoudens. Ze zijn meestal minder duur dan hun natuurlijke tegenhangers, ze komen in een bijna eindeloze verscheidenheid van vormen en kleuren, en ze werpen nooit naalden af of ruiken naar natte hond. Als u een kunstboom overweegt, houd er dan rekening mee dat ze niet zo lang meegaan als echte bomen, dat ze niet ruiken naar verse dennen, en dat ze uit de buurt moeten blijven van open vuur, open stopcontacten en andere potentiële warmtebronnen. Als u uw kunstboom mee naar huis neemt, zorg er dan voor dat u hem zo snel mogelijk uitpakt, hem goed in vorm brengt, hem grondig schoonmaakt en hem goed opbergt, zodat hij de volgende Kerstmis mee kan.

https://www.gardencenterwemmel.be/weber-bbq-store/smoker