Websiterendement
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe stalen bloembakken maken

Hoe maak je stalen bloembakken? Misschien heb je deze vraag al gehoord en zelf beantwoord: je kunt stalen bloembakken maken! De basisprocedure voor het maken van een bloembak is hetzelfde, ongeacht hoe je hem maakt. Maar er zijn een paar nuances waar je rekening mee moet houden. Lees verder om te leren hoe je stalen bloembakken maakt.

Begin met het selecteren van de 2’x3’x6′ (of hoe groot u uw bloembak ook wilt hebben) PVC pijp. U kunt elk type pijp gebruiken dat stijf genoeg is om de druk van bloemen te weerstaan zonder te buigen of te breken. Zorg ervoor dat de pijp een waterdichte, pletbestendige deksel of deksel heeft. Gebruik vervolgens een ijzerzaag om de . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . en het deksel van de pijp. De pijp zal nu een buis van twee inch diameter zijn. U kunt deze twee-inch pijp gebruiken in elk bloemstuk dat u wilt. Gebruik vervolgens een hamer om de buis in een rechthoekige vorm te tikken (rond is geen goede vorm!). Zorg ervoor dat de binnenkant van de buis helemaal vlak is. Zo niet, gebruik dan een gereedschap met ronde bodem om de pijp voorzichtig in vorm te drukken. Als dat niet werkt, kunt u een speciale pers gebruiken om de binnenkant van de pijp plat te drukken. Gebruik vervolgens een mal en spijker om de lange randen van de pijp af te tekenen. Dit worden de boven- en onderkant van uw bloembak. Laat tussen deze randen een ruimte van 5 cm. Als u klaar bent, ziet de hele pijp er ongeveer zo uit:

Gebruik vervolgens een ijzerzaag om de bodem van de doos uit te slaan. Dan hou je dit stalen vat over met een bodem die slechts een kwart is van de bovenkant. Nu komt het leuke gedeelte: de details toevoegen. Hiervoor gebruik je een 3/4″ PVC pijp. Aan de buitenkant plak je vier PVC-buizen van 4 inch, zodat ze een vierkant vormen en worden vastgezet met spijkers. Aan de binnenkant plak je twee pvc-buizen van 2 inch die een kruis vormen. Zet ze vast met spijkers of kleine schroeven. Voeg nu de bloemen toe! Er zijn veel verschillende soorten bloemen die prachtig staan in een stalen bloembak. Hier zijn enkele voorbeelden:

Wat vind je van je stalen bloembak? Als je van bloemen houdt, kun je deze bloembak elke kleur geven die je wilt! En als je niet van bloemen houdt, maakt het niet uit. Je kunt een stalen bloembak maken in elke vorm die je wilt!

Stappen voordat je begint

Het eerste waar je aan moet denken bij het maken van een bloembak is de grootte. Een kleine bloembak is geweldig om een enkele roos in tentoon te stellen, maar grotere bloembakken zijn perfect om een boeket bloemen in tentoon te stellen. Welke maat moet u kiezen voor uw stalen bloembak? De afmetingen voor een grote bloembak zijn over het algemeen groter dan voor een kleine. De reden is eenvoudig: een grote bloembak neemt meer ruimte in beslag. Als u dus van plan bent een display te maken die gemakkelijk een grote ruimte in beslag neemt, kiest u best voor een grote bloembak. Aan de andere kant is een kleine bloembak zeer geschikt voor een appartement of een slaapkamer. Dus als u een kleinere bloembak wilt maken die gemakkelijk in een kast of bureau past, kies dan voor een kleine.

Maak eerst de verdelers en voeg later de details toe.

Bepaal vervolgens hoe u uw stalen bloembak wilt indelen. Het kan een goed idee zijn om een tussenschot in de doos zelf te maken, of u kunt een rand om de buitenkant van de doos aanbrengen. Hoe kiest u de juiste maat? Probeer uw box in te delen aan de hand van de volgende criteria: – De hoogte van de doos – De breedte – De diepte – Het aantal bloemen in de doos

Conclusie

Sommige decoratieve dozen zijn groter dan andere. Dit komt omdat de grootte van de doos varieert afhankelijk van het aantal bloemen dat je wilt toevoegen. Dit is misschien geen goed idee bij een bloembak. Een grote bloembak is meestal verkeerd omdat hij te ambitieus is. Een kleine bloembak moet met weinig bloemen worden gemaakt, omdat hij maar een klein deel van de kamer in beslag mag nemen. U wilt dat uw bloembak opgaat in het decor, niet het overneemt.

Conclusie

Een stalen bloembak maken is eenvoudig en kan in een paar dagen gedaan worden. Je hoeft alleen maar deze stappen te volgen en je hebt in een mum van tijd een prachtige bloembak!

https://www.tuincollectie.nl/producten/223/cortenstaal-bloembakken