Websiterendement
Image default
Tuin en buitenleven

5 manieren om op een stenen barbecue te koken voor een maximale smaak

Als we aan buiten koken denken, denken we meestal aan een grill, met de geur van houtskool, het gesis van gas en af en toe een steekvlam. Maar hoe zit het met een andere manier om buiten te koken, zonder de chemicaliën en het roet van het verbranden van iets? Enter: De stenen barbecue. Een stenen barbecue is een buitenkookoppervlak van natuurlijke materialen dat snel opwarmt en waarmee je veel meer van de smaak en het aroma van je eten kunt behouden dan met conventionele grillmethoden. Hier zijn vijf manieren om een stenen barbecue op te nemen in je grillrepertoire…

 

 

Langzaam roosteren

Wanneer je langzaam braadt op een stenen barbecue, is het ongelooflijk hartig, met een diepte van smaak die je niet krijgt met een snellere kookmethode zoals grillen. Je kunt een hele kip braden, of een lamsbout, wat je maar wilt. Gebruik wel een thermometer om er zeker van te zijn dat het vlees gaar is. Als u een barbecue gebruikt, kunt u het voedsel op het rek leggen, maar als u een barbecue met een steen gebruikt, kunt u het ook gewoon direct op de steen leggen, waar het boven de hittebron zit, maar niet direct in de vlammen, zoals bij een barbecue.

 

Rotisserie koken

Rotisserie koken is een vast onderdeel geworden van de Amerikaanse barbecue, maar het is ook een fantastische manier om te koken op een stenen barbecue. Als je een rotisseriehulpstuk hebt, kun je daarmee een hele kip of een groter stuk vlees, zoals een lamsbout, bereiden. De sleutel tot rotisserie koken is om de hitte aan de lage kant te houden. Een rotisserie is ontworpen om het vlees langzaam te braden in zijn eigen vet, dus u wilt niet te veel warmte, of u zou het vlees aan de buitenkant kunnen verbranden voordat het gaar is. Kook het vlees totdat het gaar is, laat het dan 15 minuten rusten voordat u het opensnijdt.

 

Gegrilde groenten

Gegrilde groenten zijn ongelooflijk lekker – en ongelooflijk gemakkelijk te maken. Alles wat je nodig hebt is een steen of een grillmat, en wat groenten. Snijd ze in mooie, gelijke stukken zodat ze allemaal ongeveer even groot zijn, en grill ze. Je kunt aubergine, courgette, paprika, champignons, maar eigenlijk kun je bijna alles grillen. Gegrilde groenten zijn fantastisch bij gegrilde vleesgerechten, zoals kip of biefstuk, of zelfs als bijgerecht bij gegrilde vis.

 

Tosti’s

Als je op zoek bent naar iets dat snel en gemakkelijk te maken is, dan kun je kiezen voor wat men een tosti noemt. Leg gewoon wat sneetjes brood op een hete stenen barbecue, voeg je beleg toe, en grill tot het brood geroosterd is en de kaas gesmolten. Je kunt dit doen met elk soort brood, met elk soort beleg. Je kunt het ook mengen: probeer eens een steengrill om sneetjes stokbrood te roosteren, of maak heerlijke toastjes met een lekker klontje boter. Er zijn zoveel manieren om een steengrill te gebruiken, en met elk van die manieren haal je de maximale smaak uit je eten, terwijl je de voedingsstoffen behoudt en je keuken schoon blijft!

https://www.leefinjetuin.nl/blogs/slim-bestraten