Websiterendement
Image default
Internet marketing

Hoe zet je een Shopify Webshop op

Het starten van een Shopify webshop is een geweldige manier om je eigen e-commerce onderneming te beginnen. Shopify is een krachtig platform dat je de tools en flexibiliteit biedt om een professionele online winkel te creëren, ongeacht je technische vaardigheden. In deze blogpost nemen we je stap voor stap mee door het opzetten van een Shopify webshop en bespreken we de beste Shopify thema’s voor verschillende soorten winkels.

Stap 1: aanmelden bij Shopify

De eerste stap is eenvoudig: ga naar de Shopify website en meld je aan voor een account. Shopify biedt een gratis proefperiode van 14 dagen, wat je voldoende tijd geeft om te experimenteren met de functionaliteiten en te beslissen of het platform voor jou geschikt is.

Stap 2: basisinstellingen configureren

Na het aanmaken van je account, word je gevraagd om enkele basisgegevens in te voeren, zoals de naam van je winkel en je contactgegevens. Deze informatie wordt gebruikt om je winkel te configureren en je klanten te informeren.

Stap 3: een thema kiezen

Een van de grootste voordelen van Shopify is de ruime keuze aan thema’s, zowel gratis als betaald. Een thema bepaalt het uiterlijk en de indeling van je winkel, en het is belangrijk om een thema te kiezen dat past bij jouw merk en producten. Hier zijn enkele aanbevelingen voor verschillende soorten winkels:

Mode en kleding

 • Gratis: debut – een strak en eenvoudig thema dat ideaal is voor modewinkels. Het biedt een uitstekende presentatie van producten met grote afbeeldingen en een duidelijke navigatie.

 • Betaald: prestige – dit premium thema is perfect voor luxe modewinkels. Het biedt geavanceerde mogelijkheden voor beeldbewerking en een zeer professionele uitstraling.

Gezondheid en wellness

 • Gratis: simple – dit thema is minimalistisch en clean, waardoor het ideaal is voor gezondheid en wellness producten. Het benadrukt eenvoud en leesbaarheid.

 • Betaald: testament – een veelzijdig thema met veel ruimte voor productbeschrijvingen en klantbeoordelingen, perfect voor supplementen en wellness producten.

Wonen en interieur

 • Gratis: supply – een thema dat goed werkt voor winkels met een groot aantal producten. Het biedt een robuuste zoekfunctionaliteit en categorisatie, ideaal voor interieurwinkels.

 • Betaald: empire – dit thema is ontworpen voor grote catalogi en biedt geavanceerde filtering en een krachtige zoekfunctie, perfect voor woon- en interieurwinkels.

Stap 4: producten toevoegen

Nu je thema is ingesteld, is het tijd om je producten toe te voegen. Ga naar het gedeelte ‘Producten’ in je Shopify dashboard en klik op ‘Product toevoegen’. Vul alle relevante informatie in, zoals de naam, beschrijving, prijs, en voeg hoogwaardige afbeeldingen toe. Vergeet niet om je producten in categorieën te organiseren om het navigeren voor je klanten te vergemakkelijken.

Stap 5: betaal- en verzendmethoden instellen

Ga naar het gedeelte ‘Instellingen’ en selecteer ‘Betalingen’ om je betaalmethoden te configureren. Shopify ondersteunt een breed scala aan betalingsgateways, waaronder Shopify Payments, PayPal, en creditcards. Vervolgens ga je naar ‘Verzending’ om je verzendtarieven en -methoden in te stellen. Zorg ervoor dat je verschillende verzendopties biedt om aan de behoeften van je klanten te voldoen.

Stap 6: domeinnaam koppelen

Een aangepaste domeinnaam geeft je winkel een professionele uitstraling en maakt het gemakkelijker voor klanten om je te vinden. Je kunt een domeinnaam kopen via Shopify of een bestaande domeinnaam koppelen.

Stap 7: winkel lanceren

Voordat je je winkel live zet, test je alles grondig. Plaats een testbestelling om ervoor te zorgen dat het betaal- en verzendproces soepel verloopt. Controleer ook of je thema correct werkt op verschillende apparaten en browsers. Als alles naar tevredenheid werkt, zet je je winkel live door naar ‘Online winkel’ > ‘Voorkeuren’ te gaan en je wachtwoordbeveiliging uit te schakelen.

Beste Shopify thema’s voor verschillende soorten winkels

Een goed thema kan een groot verschil maken in hoe je winkel wordt ervaren door je klanten. Hier zijn enkele van de beste Shopify thema’s voor verschillende soorten winkels, inclusief de bovengenoemde, en waarom ze goed zijn:

Gratis thema’s

 • Debut: perfect voor beginners, met een eenvoudig aanpasbare interface.

 • Simple: ideaal voor winkels die een minimalistische uitstraling willen.

Betaalde thema’s

 • Prestige: voor luxe merken die een hoogwaardige presentatie nodig hebben.

 • Testament: voor winkels met veel informatie en klantbeoordelingen.

 • Empire: voor grote catalogi met geavanceerde zoek- en filteropties.

 

https://www.iq-leads.nl/