Websiterendement
Image default
Internet marketing

Beter scoren met video door deze te optimaliseren

Kun je je video optimaliseren voor YouTube en Google?

In de online marketing is video een graag geziene speler. Je kunt dit midden op vele manieren inzetten en je kunt er veel mee bereiken. Afhankelijk van jouw doelstellingen kun je bijvoorbeeld nieuwe mensen kennis laten maken met je bedrijf, je kunt een klantrelatie verstevigen of je kunt mensen helpen met hun problemen door een uitlegvideo te maken. Maar op YouTube worden talloze video’s per dag geüpload. Daardoor ontstaat bij vele ondernemers de vraag hoe zij hun video beter vindbaar maken.

SEO is een groot onderdeel

YouTube is een onderdeel van Google. Om hoger in de zoekmachine te komen werk je met SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Feitelijk gezien is YouTube tevens een zoekmachine, maar dan met video’s als resultaten. Je kunt dus met SEO al een eind komen. Maar hoe pas je SEO toe op een video? Denk hierbij aan de informatie die de kijker kan zien alvorens de video is gestart. De titel speelt natuurlijk een gigantische rol. Daarin moet het zoekwoord komen. Ook de beschrijving zorgt ervoor dat YouTube jouw video zal linken aan de zoekopdracht van degene die zoekt. Maar vergeet ook de tags niet die je kunt instellen bij je video. Deze helpen je ook om beter vindbaar te worden. Je video optimaliseren voor YouTube en Google kan dus al zonder de content van de video zelf aan te passen.

Videolengte speelt mee in de beoordeling van YouTube

Deze content is uiteraard wel van belang. YouTube vindt videolengte erg belangrijk. Hoe langer een filmpje is, hoe waardevoller deze zal zijn in de ogen van het platform. In meer tijd kun je namelijk meer informatie kwijt. Zorg er wel voor dat je niet gaat opvullen. Het valt mensen direct op als je maar blijft vertellen om te tijd vol te praten. Dit is niet goed voor je imago.

Hogere retentie betekent betere resultaten

Tevens is dit niet goed voor je retentie. Deze term behandelt hoe ver mensen je video bekijken. Kijken ze deze helemaal uit? Dan scoor je punten in de ogen van YouTube. Hoewel tien minuten in de ogen van het platform wellicht waardevoller is dan twee minuten, kan het zijn dat dezelfde informatie uit de tien minuten durende video verteld kan worden in de twee minuten durende video. De kans op een hoge retentie is dan bij laatstgenoemde geval groter.

Laat een experts op het gebied van video meekijken

Een video geeft je de kans om een indruk achter te laten op de kijker. Dit kun je echter maar één keer doen. Deze is dan positief of negatief. Vanzelfsprekend moet je een negatieve eerste indruk voorkomen. Werk daarom met kwalitatieve materialen en goede scripts. Als je hier zelf niet over beschikt is samenwerken met een expert op dit gebied erg verstandig. Deze geeft je informatie waar dat nodig is en helpt je desgewenst in elk stadium van de video. Van het bedenken van het script tot de montage. Besteed er voldoende aandacht aan en neem het serieus. Zo kun jij gaan scoren in YouTube en Google door je video te optimaliseren.

https://www.omcbase.nl/video-optimaliseren-voor-youtube-en-google/