Websiterendement
Image default
E-Books

Betekenis van Nederlandse woorden

Nederlandse woorden kunnen soms best wel lastig zijn. Helemaal wanneer deze taal niet jouw moedertaal is, dan kunnen bepaalde woorden als onduidelijk zijn. Het is dan fijn om te weten dat je via de Van Dale, online de betekenis van diverse woorden kan opzoeken. Je hoeft hiervoor slechts een woord in de balk op de website van Van Dale in te typen en op enter te drukken. Neem nu als voorbeeld het woord appels. Bijna iedereen weet wel wat dit is en dat het een gezond stukje fruit is. Echter wanneer je dit op de Van Dale intypt zie je de betekenis, maar ook hoe je dit woord in het meervoud moet schrijven. Tevens staat er een uitgebreide omschrijving wat dit woord nu exact betekent. Ook diverse uitspraken zie je hier, zoals een appeltje voor de dorst.  

Handige online website 

Online een betekenis van een woord opzoeken is best wel handig. Helemaal nu in deze periode. Niet alleen van Nederlandse woorden, maar ook diverse andere woorden zijn via de Van Dale op te zoeken. Ook is het mogelijk om hier diverse vertalingen op te zoeken. Bijvoorbeeld van het Nederlands naar het Engels en andersom.  

Van Dale is een zeer groot woordenboek met diverse mogelijkheden. Niet alleen voor het opzoeken van diverse betekenissen, maar ook voor het zakelijk gebruik en zelfs in het onderwijs is dit een geweldige manier om betekenissen en woorden op te kunnen zoeken. Probeer tijdelijk het gratis online woordenboek uit en ervaar zelf hoe handig het is om de Van Dale op zak te hebben. 

https://www.vandale.nl/opzoeken