Websiterendement
Image default
Dieren

Wat is een hypoallergene hond?

Een hypoallergene hond of poetshond is een hond die minder gevoelig is voor bepaalde voedingsmiddelen. Dit betekent dat de hond geen verhoogd risico loopt om allergieën te ontwikkelen. Maar er zijn veel rassen en kruisingen die als hypoallergeen worden beschouwd. Het woord “hypoallergeen” is een combinatie van “allergie” en “gevoeligheid”.

Waarom zijn honden hypoallergeen?

Het idee achter het fokken van allergeenvrije honden is om een hond te produceren die door iedereen veilig kan worden gegeten. Daarom hebben we rassen als de teckel, retrievers, golden retrievers, Labrador retrievers, en vele andere. De lijst gaat maar door. Fokkers geloven dat ze door het samen fokken van deze honden een hond hebben gecreëerd die “uit de pan en in het vuur” is. Niet alle rassen zijn echter hypoallergeen. Om zeker te weten of een hond hypoallergeen is, kan men een huidtest doen. Een positief resultaat betekent dat de hond gevoelig is voor dat specifieke allergeen. De test is echter niet 100% betrouwbaar.

Welke verschillende voedingsmiddelen zijn veilig voor een hypoallergene hond?

Er zijn veel verschillende soorten hondenvoer. Sommige honden kunnen een allergische reactie vertonen op alle ingrediënten van sommige soorten hondenvoer. Om te bepalen of een hondenvoer veilig is voor zijn gezondheid, moet men eerst nagaan welke soorten hondenvoer veilig zijn. Vervolgens kan men bepalen welke hondenrassen doorgaans gevoelig zijn voor verschillende ingrediënten van het voer. Hier volgen enkele voorbeelden:

  • Gebakken producten – Traktaties – Vetrijk/oliehoudend hondenvoer – Droog hondenvoer – Oefeningen – Eiwitten

Voedingsmiddelen voor uw hypoallergene hond

Wanneer u hondenvoer koopt, heeft de fabrikant misschien al het perfecte voer voor uw hond geselecteerd. Het is echter goed om de verkoper te vragen welke soorten hondenvoer populair zijn in zijn regio. Zodra u weet welk voer veilig is voor uw hond, kunt u hondenvoer kopen bij uw plaatselijke supermarkt. Enkele goede merken hondenvoer zijn:

  • Blue Buffalo
  • Grote Meren
  • Hill’s
  • Innova
  • Mako
  • Nemo
  • Voorschrift

Conclusie

Een hypoallergene hond is een hond die minder gevoelig is voor bepaalde voedingsmiddelen. Het betekent niet dat de hond “superieur” is, zoals sommige mensen denken. Het betekent alleen dat hij moeite heeft deze ingrediënten te verteren. hypoallergeen hondenvoer is daabij noodzakelijk.

Om uw hond een gezonde voeding te kunnen geven, moet u eerst weten welke voedingsmiddelen veilig zijn voor hem. En dan moet u een betrouwbare fokker vinden die om de gezondheid van hun honden geeft en gezonde voedingsproducten produceert. De juiste voeding kan het verschil maken tussen een gezonde en gelukkige hond en een hond die erg ziek is. Gezonde, gelukkige honden zijn gemakkelijker te verzorgen, en ze zijn over het algemeen gezonder.

https://www.petfooddiscount.nl/content/nierproblemen-hond