Websiterendement
Image default
Dieren

Wat is artrose? Wat zijn de Symptomen, Oorzaken, en Behandeling

Wat is artrose? Wat zijn de Symptomen, Oorzaken, en Behandeling

 

Artrose is een veel voorkomende chronische gewrichtsaandoening die zowel bij mens als hond voorkomt. De belangrijkste oorzaak van artrose bij een hond is de afbraak van kraakbeen, wat leidt tot wrijving tussen de botten en pijn en stijfheid in de gewrichten veroorzaakt. Artrose kan in elk gewricht voorkomen, maar het komt het meest voor in de knieën, heupen, handen en wervelkolom. Er zijn verschillende vormen van artrose: Primaire artrose ontwikkelt zich meestal geleidelijk en heeft geen aanwijsbare oorzaak. Secundaire artrose kan worden veroorzaakt door een reeds bestaande ziekte of letsel aan het gewricht. Ongeacht het type, kan artrose worden behandeld met verschillende behandelingen en veranderingen in levensstijl. Hier vindt u meer informatie over wat u moet weten over artrose

 

Wat is artrose?

De degeneratie van kraakbeen kan ertoe leiden dat bot tegen bot wrijft en gewrichtsongemakken veroorzaakt. Deze aandoening wordt artrose genoemd en is een van de belangrijkste oorzaken van artrose. Hoewel ook andere aandoeningen artrose kunnen veroorzaken, is het een complicatie die vaak geassocieerd wordt met artrose.

 

Symptomen van Artrose bij de Hond

Als uw hond een of meer van deze symptomen vertoont, kan hij artrose hebben. – Pijn en stijfheid – Dit is een van de meest voorkomende symptomen van osteoartritis. Honden kunnen pijn en stijfheid in hun gewrichten voelen, vooral als ze ’s morgens wakker worden. Dit kan hun mobiliteit en vermogen om te gaan wandelen beïnvloeden. – Hinken en verminderde activiteit – Honden met artrose kunnen minder actief zijn. Sommige honden willen zelfs niet meer bewegen. Sommige honden kunnen ook kreupel worden, vooral aan één kant van hun lichaam. – Meer drinken en plassen – Doordat honden niet meer zo veel kunnen bewegen als normaal, gaan ze meer water drinken en vaker plassen. Honden kunnen ook meer kans hebben op urineweginfecties.

 

Oorzaken van artrose bij de hond

Artrose kan bij elke hond voorkomen, maar bepaalde honden hebben meer kans om het te ontwikkelen. Sommige soorten honden hebben een hoger risico op artrose, waaronder honden met een grote lichaamsbouw, honden die ouder zijn of bepaalde gezondheidsaandoeningen hebben. – Grote rassen (bijv. Duitse Doggen) lopen een groter risico op artrose vanwege hun grotere lichaamsmassa. – Oudere honden hebben meer kans om artrose te ontwikkelen. De gemiddelde leeftijd waarop artrose ontstaat is 11 jaar, maar honden kunnen op elke leeftijd artrose ontwikkelen. – Honden met bepaalde gezondheidsaandoeningen, zoals degeneratieve discusziekte of heupdysplasie, hebben een grotere kans om artrose te ontwikkelen. Belangrijk is om te beginnen bij een goede voeding. Acana hondenvoer bevat alle benodigdheden om uw hond, groot of klein, gezond het leven door te laten komen.

 

Behandeling voor honden met artrose

Afhankelijk van de ernst van de artrose bij uw hond, kunt u verschillende benaderingen proberen. – Medicatie – Als uw hond matige tot ernstige gewrichtspijn en stijfheid ervaart, kan uw dierenarts glucosamine en chondroïtinesupplementen voorschrijven om de progressie van de ziekte te vertragen en de gewrichtspijn te verlichten. – Fysiotherapie – Regelmatige lichaamsbeweging is belangrijk voor honden met osteoartritis. Een fysiotherapeut of veterinair orthopedisch chirurg kan een speciaal oefenprogramma voor uw hond opstellen en u helpen dit uit te voeren. – Chirurgie – In sommige gevallen kan een operatie om de beschadigde delen van het gewricht te herstellen of te vervangen gunstig zijn. Het succes van een gewrichtsvervangende operatie hangt af van het type operatie dat wordt toegepast en de plaats van het gewricht dat wordt geopereerd.

http://www.petfooddiscount.nl