Websiterendement
Image default
Tuin en buitenleven

De voor- en nadelen van een kunstmatige kerstboom

Kunstkerstbomen kopen is de laatste jaren steeds populairder geworden. Traditionalisten deinzen misschien terug voor het idee van een nepboom, maar er zijn genoeg voordelen aan een kunstboom. Hier bekijken we de voor- en nadelen van kunstkerstbomen en helpen we u beslissen welk type het beste bij u thuis past. Als u dit jaar een kunstboom overweegt, lees dan verder en ontdek alles wat u moet weten over deze geliefde decoraties…

 

 

Wat is een kunstkerstboom?

Een kunstkerstboom is een decoratie die lijkt op een echte kerstboom. Dit soort bomen wordt gemaakt van verschillende materialen, zoals plastic, metaal of zijde. Kunstbomen worden gebruikt in plaats van echte kerstbomen omdat ze gemakkelijker op te slaan en te onderhouden zijn, geen naalden over de vloer verspreiden en jaar na jaar opnieuw kunnen worden gebruikt. Een kunstkerstboom kan worden versierd met lichtjes, ornamenten en slingers. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, zodat u er een kunt kiezen die bij uw huis en uw thema past.

 

De voordelen van een kunstkerstboom

– U hoeft geen boom om te hakken – Echte kerstbomen zijn een prachtige aanwinst voor elk huis tijdens de feestdagen, maar helaas kunnen veel mensen ze niet in leven houden. Als u een van deze mensen bent, of gewoon geen boom wilt omhakken, is een kunstboom de perfecte oplossing. – Ze zijn gemakkelijker op te bergen – Als de feestdagen voorbij zijn, zult u blij zijn dat u voor een kunstboom bent gegaan. Ze nemen veel minder ruimte in beslag en kunnen gemakkelijk worden opgevouwen en in een kast worden gezet. – Herbruikbaar – Echte kerstbomen moeten na één seizoen worden omgehakt en weggegooid. Kunstbomen kunnen jaar na jaar worden hergebruikt, waardoor u op de lange termijn geld bespaart. – Ze vallen niet uit – Echte kerstbomen vallen als een gek uit. Niet alleen zullen ze uw vloeren ruïneren, maar ze zijn ook een pijn om op te ruimen. Met een kunstboom hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. – Ze zijn gemakkelijker te onderhouden – Echte kerstbomen vereisen veel onderhoud. Ze moeten worden bewaterd, bemest en af en toe behandeld tegen ongedierte. Kunstbomen zijn veel gemakkelijker te onderhouden, waardoor ze een goede keuze zijn voor drukbezette mensen.

 

Soorten kunstkerstbomen

– PVC – PVC bomen zijn de meest goedkope kunstbomen op de markt. Ze zijn meestal gemaakt van kruimelrubber, waardoor ze zwaar en moeilijk te versieren zijn. Ze zijn geen goede keuze voor gezinnen met jonge kinderen. – Stoffen – Stoffen bomen zijn gemaakt van nylon of polyester en zijn zeer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Ze zijn gemakkelijk te versieren en laten geen naalden vallen zoals echte bomen doen. – Metaal – Metalen bomen zijn duurder dan pvc-bomen, maar laten geen naalden vallen en zien er realistisch uit. Ze zijn niet ideaal voor gezinnen met kleine kinderen, omdat ze moeilijk te versieren zijn. Ze zijn ook geen goede keuze voor huizen met huisdieren. – Glasvezelbomen – Glasvezelbomen zijn gemakkelijk te versieren en zien er ongelooflijk realistisch uit. Ze zijn duurder dan gewone kunstbomen en geen goede keuze voor gezinnen met kleine kinderen. – Vinyl – Vinylbomen zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor ze een goede keuze zijn voor gezinnen met kleine kinderen. Ze zijn minder duur dan andere kunstbomen en kunnen jarenlang worden hergebruikt. – Flocked – Flocked bomen zijn gemaakt van echte bomen die zijn omgehakt en vervolgens in nepbomen zijn veranderd. Ze zijn geen goede keuze voor gezinnen met jonge kinderen vanwege het risico op letsel.

 

Hoe kiest u uw kunstkerstboom?

Bij het kiezen van een kunstboom moet u een paar dingen in gedachten houden. Begin met het bepalen van de grootte van de boom die u wilt. De meeste bomen worden verkocht op basis van de diameter van hun stam. U zult de hoogte van uw plafond willen meten voordat u een boom koopt om er zeker van te zijn dat hij past. U moet ook rekening houden met het thema van uw huis. Als u een modern of eigentijds huis hebt, past een traditionele boom daar minder goed bij. Als u kleine kinderen hebt, moet u ook een boom zoeken die gemakkelijk te versieren is. U moet ook het onderhoud en de kosten van de boom in gedachten houden voordat u hem koopt. U zult de onderhoudsinstructies van de boom willen volgen, die van merk tot merk zullen verschillen. U moet ook in gedachten houden dat de goedkoopste bomen niet altijd de beste waarde zijn.

 

Verpakking

Als u een kunstboom koopt, moet u beslissen wat u ermee gaat doen tussen Kerstmis en volgend jaar. Kunstbomen kunnen het hele jaar door blijven staan, maar in de loop van die 11 maanden zullen ze veel dons verliezen. Hier zijn een paar verpakkingstips die het vervellen tot een minimum beperken: – Zorg dat de stekker van de boom uit het stopcontact is voordat u hem inpakt. – Doe de boom in een plastic zak voordat u hem inpakt. Zo blijft hij wat pluizig en schoon. – Wikkel de boom in een deken of zachte stof om hem te beschermen. – Kies een grote en stevige doos voor de opslag. Als u geen zin hebt om uw boom aan het eind van het jaar in te pakken, kunt u ook een levende kerstboom kopen die u na de feestdagen buiten kunt planten. Hopelijk bent u na het lezen van dit artikel beter geïnformeerd over de voor- en nadelen van een kunstkerstboom. Het kiezen van de juiste boom voor uw huis en familie is essentieel voor een succesvolle feestdagen. Welke soort boom u ook kiest, uw huis zal gevuld zijn met de feestelijke geest van Kerstmis.

https://www.toptuincentrum.nl/producten/104/kersthuisjes