Websiterendement
Image default
Meubels

Hoe maak je een houten luifel

Hoe maak je een houten luifel

 

Laten we eerlijk zijn, rustieke houten luifels zijn een ding van schoonheid. Ze brengen het rustieke gevoel van uw hut samen met de Maison Forestière-stijl waar u zo van houdt. Maar hoe maak je er een? Het is niet zo eenvoudig als het klinkt! Je moet een aantal specifieke stappen volgen en niet alle stappen hebben te maken met timmervaardigheden. Geen zin om langs een overkappingoutlet te gaan, maar om te leren hoe je zelf een houten luifel maakt, lees verder…

Wat heb je nodig?

Laten we beginnen met de materialen. Je hebt een houten frame nodig, een zaag, wat spijkers en koord voor de latten.

Voor het frame kun je ceder gebruiken. Het is een zachte houtsoort en gemakkelijk om mee te werken. Als je geen cederhout kunt krijgen, is elk zacht hout goed.

Voor de houten latten kunt u grenen gebruiken. Ook hier kan elk zacht hout voor gebruikt worden. Voor de stof bent u op zoek naar een canvas of jute stof.

 

Hout zagen

Voor het frame moet je het hout op de gewenste lengte en breedte zagen. Voor de breedte moet u rekening houden met de grootte van het materiaal, de dikte en de breedte van uw zaagblad. Voor de lengte moet u rekening houden met de dikte van het materiaal, de grootte van de latten en de afstand tussen de spijkers. Als u dit eenmaal weet, is het tijd om te gaan zagen!

De houten latten kunnen het beste worden gezaagd op een tafelzaag of een verstekzaag. Het is gemakkelijker om een rechte en precieze zaagsnede te krijgen als je een elektrisch gereedschap gebruikt in plaats van een handzaag. Voor het frame kun je een motorzaag gebruiken om het hout te zagen.

Spijkeren en meten

Het frame is het geraamte van de houten terrasoverkapping. Het is waar de stof aan wordt bevestigd en het creëert de ruimte in het midden waar je je lampen en planten kunt plaatsen. Eerst moet u de positie van de latten op het frame markeren. Je moet ervoor zorgen dat de latten goed uit elkaar staan. De afstand tussen de spijkers moet niet minder dan 3 centimeter zijn. U moet er ook voor zorgen dat de afstand tussen de bovenste en onderste lamel consistent is. Vervolgens moet u het frame markeren. U moet op regelmatige afstanden gaten markeren voor de spijkers. Dit is waar u de stof aan het frame vastmaakt.

Het frame maken

Voor het frame moet je beginnen met het vastspijkeren van de latten aan het frame. Zorg ervoor dat je door het frame en in het hout spijkert. Als u dat niet doet, zullen de spijkers verbuigen of breken. Voor de hoeken moet u een combinatie van spijkers en schroeven gebruiken. Door het frame vast te schroeven wordt het sterker en duurzamer. Als je daarmee klaar bent, moet je het frame een laagje houtvuller geven. Zorg ervoor dat alle spijkers en schroefgaten bedekt zijn, zodat ze niet aan de stof blijven haken als je hem erop zet.

De stof vastzetten

Nu is het tijd om de stof aan het frame vast te maken. De makkelijkste manier om dit te doen is om iemand te vragen u te helpen. Eén persoon moet het frame tegen de muur houden, terwijl de andere persoon van buitenaf moet werken en de stof in de hoeken moet duwen en vastspijkeren.

Als je klaar bent, moet je een stuk schuurpapier nemen en alle oneffenheden en richels gladstrijken. De stof moet zo strak mogelijk zijn.

Afwerking

Het laatste wat je moet doen is een paar laatste afwerkingen aan het frame toevoegen. Voor de bovenkant van het frame kun je een kapje, een lip of een lang stuk hout dat over het frame uitsteekt toevoegen. En voor de onderkant kunt u een plank toevoegen die onder het frame uitsteekt. Zo voorkomt u dat er water of vuil in de hoeken terechtkomt.

Nu heeft u een mooie en rustieke overkapping! U bent klaar om uw tuin of terras om te toveren in een gezellige en gastvrije ruimte.

http://www.overkappingoutlet.com