Websiterendement
Image default
Meubels

Hoe je jouw eerste tuinset te kopen: Tips voor het kiezen van het perfecte meubilair

Hoe je jouw eerste tuinset te kopen: Tips voor het kiezen van het perfecte meubilair

 

Voordat je je heerlijk in de tuin kunt begeven, moet je eerst tuinmeubels kopen. En in dit geval betekent “buiten” niet een rieten love seat die je alleen op zonnige dagen tevoorschijn haalt. Je hebt tuinmeubelen nodig die bestand zijn tegen regen, sneeuw en alles daartussenin zonder te rotten of te barsten. Als u op het punt staat uw eerste tuinset te kopen – of een oude te vervangen – lees dan verder voor tips om de beste set voor uw huis en levensstijl te kiezen.

 

Wat moet je overwegen als je je eerste tuinset koopt?

Het soort meubilair dat u kiest, hangt af van uw tuinruimte, het klimaat in uw omgeving en uw smaak. Het kan verschillen van een tuinset 6 personen, tot een enkele stoel, tot een schattige bistroset. Uiteindelijk zijn er drie belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij de aanschaf van uw eerste tuinset: – Stijl – Van wat voor soort tuinmeubelen houdt u? Geeft u de voorkeur aan een klassieke rotan set, een moderne rieten bank of een retro houten tafel en stoelen? – Materialen – Van wat voor soort materialen zijn uw favoriete tuinmeubelen gemaakt? Geef je de voorkeur aan natuurlijk hout of wil je iets moderners en duurzamer? – Onderhoud – Hoeveel tijd en geld wilt u investeren in het schoonmaken en onderhouden van uw meubels?

 

Metaal vs. hout: wat is het beste materiaal voor tuinmeubelen?

Metalen meubelen zijn vaak de beste keuze voor tuinmeubelen omdat ze lang meegaan en roestbestendig zijn. Veel voorkomende materialen zijn aluminium, smeedijzer en staal. De meeste tuinmeubelen van hout zijn drukgeïmpregneerd, wat betekent dat ze zijn behandeld met chemicaliën om rotten te voorkomen. Normaal onbehandeld hout gaat maar een paar jaar mee in de tuin voordat het gaat rotten. Wicker, rotan en riet zijn natuurlijke materialen die vaak voor tuinmeubelen worden gebruikt, maar ze zijn ook kwetsbaarder voor zon, regen, wind en sneeuw dan synthetische producten. Ze moeten meestal regelmatig worden geolied om uitdroging en broosheid te voorkomen.

 

Hoe kiest u de juiste stoel?

Bij het kiezen van de juiste stoel moet u bedenken hoeveel tijd u in de tuin doorbrengt en wat u doet als u daar bent. Als u graag met vrienden dineert, kiest u misschien voor een ronde tafel en stoelen – of zelfs een bank. Als u een boek wilt lezen, kiest u misschien voor een ligstoel. Een eenvoudige tuinbank is ook een betrouwbare keuze. Als u gasten in uw tuin wilt ontvangen, wilt u stoelen kiezen die gemakkelijk te verplaatsen en te verplaatsen zijn. Voor een kleinere ruimte kunt u fauteuils of krukjes overwegen die u kunt opbergen als u ze niet gebruikt.

 

Hoe kiest u de beste ligstoel of bank?

Als u een ligstoel of bank koopt, wilt u er zeker van zijn dat hij een goede maat heeft voor uw tuin en dat hij comfortabel is. Ligstoelen zijn meestal het beste voor kleinere tuinen, terwijl sofa’s ideaal zijn voor grotere ruimtes. Banken met armleuningen kunt u gemakkelijk opbergen als u ze niet gebruikt, terwijl loungers meer ruimte innemen. Zorg er ook voor dat u een stof kiest die duurzaam en gemakkelijk schoon te maken is – zoals synthetische materialen, chenille of een waterdichte stof.

 

Hoe kiest u de perfecte tafel?

Als u een tafel voor uw tuin koopt, wilt u iets dat licht en gemakkelijk te verplaatsen is. U moet ook rekening houden met de grootte, de vorm en het materiaal. Wat de grootte betreft, wilt u dat uw tafel groot genoeg is voor de ruimte – maar niet zo groot dat hij uw zicht belemmert of te veel ruimte inneemt. U kunt ook rekening houden met de hoogte – een lage tafel kan bijvoorbeeld een mooi alternatief zijn voor een bank. Qua vorm is een ovale of ronde tafel ideaal als er veel mensen aan kunnen zitten, terwijl een rechthoekige tafel veelzijdiger is als u hem als eettafel of als leestafel wilt gebruiken. Wat materiaal betreft, kunt u kiezen tussen hout, synthetische materialen en ijzer. Houten tafels zijn traditioneel, maar ijzeren en synthetische tafels zijn duurzamer in de tuin.

 

Vermijd deze fouten bij het kopen van uw eerste tuinset.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je meubels koopt die gebouwd zijn om lang mee te gaan door recensies te lezen en op je instinct te vertrouwen – als het goedkoop of zwak lijkt, is het dat waarschijnlijk ook. Ze moeten bestand zijn tegen regen, zon, sneeuw en alles daartussenin zonder te rotten of te barsten. U wilt geen goedkope set kopen die na een paar jaar uit elkaar zal vallen, dus zorg ervoor dat u er een kiest die gemaakt is om lang mee te gaan. U kunt ook overwegen tuinmeubelen te kopen die u binnenshuis kunt gebruiken als er momenten zijn waarop u ze naar binnen wilt verplaatsen. En vergeet niet om ervoor te zorgen dat u er genoeg ruimte voor hebt. U wilt geen tafel en stoelen kopen en er vervolgens achter komen dat ze niet in uw tuin passen.

http://www.tuinmeubels.nl