Websiterendement
Image default
Internetmarketing

Google optimalisatie

Google optimalisatie is van levensbelang voor een geslaagde internetmarketing. Het begint immers bij vindbaarheid: uw potentiële klanten moeten u op het web weten te vinden. Google optimalisatie, ook wel SEO-optimalisatie genoemd, is de aangewezen methode om uw zichtbaarheid online te vergroten.

Een hoge positie in Google is een grote stap richting online succes. Uit onderzoek is gebleken dat 87% van de internetgebruikers een of meerdere van de bovenste vijf zoekresultaten aanklikt. Hoog in Google wordt gekoppeld aan kwaliteit. Een meer bezoekers op uw site betekent een hogere potentiële conversie.  Daarom kan Google optimalisatie uiterst voordelig zijn voor zowel de kleine als de grote ondernemer.

Google optimalisatie op de eigen website

Google optimalisatie vindt voor de helft plaats op de eigen website en voor de helft buiten de eigen website. Op de eigen website kan de vindbaarheid enerzijds verbeterd worden door de lay-out en de webtechniek zo in te stellen dat de site eerder en makkelijker wordt opgepikt door Google en andere zoekmachines. Anderzijds spelen de teksten een belangrijke rol. Door onder andere het gebruik van zoektermen en een overzichtelijke lay-out kan Google makkelijker bepalen waar de website over gaat en hem daardoor hoger indexeren.

Zoekmachine optimalisatie buiten de eigen website

De andere 50 procent van de Google optimalisatie vindt plaats elders op het web. Hier hebben we te maken met het zogenaamde linkbuilding: het verzamelen van zogenaamde ‘backlinks’ die naar uw website verwijzen. Het linkprofiel van uw site moet een organische groei kennen en de backlinks moeten van een goede kwaliteit zijn voor een optimaal resultaat. Linkbuilding is daarmee een relatief eenvoudige en effectieve manier om meer bezoekers te genereren. Neem wel altijd een professional in de arm: een linkbuilding strategie van slechte kwaliteit kan namelijk leiden tot straffen van Google: een daling in de zoeklijsten of, in het slechtste geval, algehele verbanning uit de zoekresultaten.

bron van dit bericht