Websiterendement
Image default
Hobby en vrije tijd

De beste klusspullen voor in uw tuincentrum

De beste klusspullen voor in uw tuincentrum

 

U hoeft niet in paniek te raken als u wat klusjes rond het huis moet doen. Zolang je de juiste klusbenodigdheden bij de hand hebt, kun je bijna elk huisproject met gemak aan. Vaneen overkapping maken tot het installeren van plafondventilatoren en een buitenkeuken maken, er zijn genoeg dingen die een klusjesman op regelmatige basis nodig heeft. Werken in een tuincentrum betekent dat elke dag anders zal zijn – maar ze omvatten allemaal een overvloed aan verschillende taken. Of je nu planten verpot of bomen snoeit, er zijn veel essentiële gereedschappen die elke tuinman in zijn kastje op het werk moet hebben. Hier kijken we naar een aantal van de beste klusbenodigdheden voor in een tuincentrum – en hoe je ze goedkoper kunt krijgen!

 

Hand Troffel

De meeste mensen denken aan een schop als ze het woord troffel horen, maar dat is niet het geval. Een handtroffel is een tuingereedschap dat wordt gebruikt om de grond los te maken en onkruid te verwijderen. Ze worden ook wel spades, hooivorken en vorken genoemd. Troffels kunnen één of twee tanden hebben. De versies met twee tanden zijn gebruikelijker in tuincentra. Er zijn verschillende soorten troffels. Die voor zaaien en planten zijn smaller en hebben een scherpe punt. Voor grotere oppervlakten en voor het verwijderen van onkruid moet u bredere en puntigere troffels gebruiken.

 

Takkenscharen

Takkenscharen worden gebruikt om takken en struiken af te snijden. Deze zijn gemakkelijk te gebruiken, maar u moet altijd oppassen dat u zich niet snijdt wanneer u dit gereedschap gebruikt. U kunt ze ook gebruiken om grote boomtakken af te knippen. Er is een grote verscheidenheid aan takkenscharen op de markt. U kunt kiezen tussen aambeeld- en bypass-types. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen, dus u moet er een kiezen die voor u het beste werkt. Takkenscharen moeten regelmatig worden geslepen om ervoor te zorgen dat ze in goede conditie zijn. Verwijder bij het slijpen eerst eventueel vuil van de messen. Gebruik vervolgens een vijl om beide bladen te slijpen.

 

Draadschaar

De tuin- en kasomgeving zit vol met verschillende soorten draad, stangen en afrasteringen. Als die geknipt moeten worden, is een draadschaar de beste optie. Er zijn verschillende soorten draadscharen. Sommige worden gebruikt voor licht werk en kunnen met één hand worden gebruikt. Andere zijn gemaakt voor het zwaardere werk. Deze laatste zijn duurder, maar ook duurzamer. U kunt ook verschillende soorten handgrepen vinden. Dit is belangrijk, want de grootte van uw handen bepaalt welke het beste voor u werkt. Als u geen draadschaar hebt, kunt u ook uw takkenschaar gebruiken om draad te knippen.

 

Snoeizaag

Wanneer je bomen en struiken snoeit, heb je een snoeizaag nodig. Dit gereedschap wordt gebruikt voor het afzagen van grotere takken, dus het is perfect voor mensen die regelmatig moeten snoeien. U kunt kiezen tussen verschillende soorten snoeizagen. Die met een dunner blad zijn het best voor kleinere takken. Als u grotere takken moet snoeien, kunt u het beste kiezen voor een dikker blad. Er worden ook verschillende materialen gebruikt om het blad van de zaag te maken. Staal is het meest voorkomende, terwijl andere van aluminium of een combinatie van beide zijn gemaakt. Een houten handvat is een bonus, omdat het meer stabiliteit en controle biedt bij het zagen door dikke takken.

 

Schoffel – Kweekbak Combo

Een Schoffel is een tuingereedschap dat wordt gebruikt om de grond los te maken. Het is ook bekend als een cultivator of schoffel. Er zijn verschillende soorten Schoffels. Een van de meest populaire is de Schoffel – cultivator combo. Dit gereedschap is perfect voor het wieden van onkruid en het losmaken van de grond rond de basis van planten. Schoffels zijn er in verschillende materialen. Staal is de meest voorkomende. Andere zijn gemaakt van aluminium, messing, of een combinatie van die twee.

http://www.leefinjetuin.nl