Websiterendement
Image default
Geschenken

Je club op de kaart zetten met een sporttoernooi

Een sportclub heeft alleen bestaansrecht wanneer er genoeg leden zijn om contributie te betalen. Daarom is het belangrijk dat er een nieuwe aanwas is van leden. Een deel van deze leden komt uit zichzelf, een ander deel wordt aangebracht vanuit bestaande leden, vrienden en familie bijvoorbeeld. Maar dat is niet altijd genoeg. Door van tijd tot tijd een toernooi te organiseren wordt jouw club in de omgeving beter onder de aandacht gebracht en daarmee neemt het aantal inschrijvingen toe.

De randvoorwaarden van het evenement bepalen

Voordat je kunt beginnen met de opbouw van je evenement is het belangrijk dat je de randvoorwaarden van het toernooi bepaalt. Denk aan zaken als de datum. Bij het prikken van een datum moet je bijvoorbeeld rekening houden met vakantieperiodes en het weer. Of hoe je de inschrijvingen gaat regelen. Kies je voor een groot toernooi met een gouden beker voor één winnaar of kies je bijvoorbeeld voor kleine 4×4 westrijdjes in een afvalpoule? En wat is je budget? Dit bepaalt natuurlijk hoofdzakelijk hoe groot je toernooi kan worden.

Materialen, prijzen en locatie

Naast de bovengenoemde organisatorische zaken, zijn er nog een aantal belangrijke punten die je moet regelen. Welke materialen heb je nodig? Dit is onder andere afhankelijk van het aantal deelnemers maar ook voor de toeschouwers moeten er voldoende plek en versnaperingen aanwezig zijn. En heb je genoeg plek op de eigen club of moet je uitwijken naar een externe locatie. Overigens ook weer iets waar je met het budget rekening mee moet houden.

De sportprijzen zijn weer een andere tak van sport. Ga je bekers of medailles kopen? Een beker is misschien prestigieuzer maar een medaille bestellen is meestal een stuk goedkoper.

Nieuwe leden voor de club werven

Het doel van je toernooi is uiteraard om iedereen een leuke dag te bezorgen maar ook om nieuwe leden voor de club te werven. Zorg daarom voor een inschrijftafel bij de in- en uitgang van het terrein of in de kantine waar nieuwe leden zich in kunnen schrijven.