Menu

Profiteer van een minnelijke schuldsanering bij deze professionals

juli 2, 2018 - Financieel

Overweegt u om te kiezen voor een minnelijke schuldsanering? De professionals helpen u graag. Zo worden uw schulden zo veel mogelijk teruggedrongen. Zo doet InBalans Budget Hulp Nederland een voorstel aan de schuldeisers om de schuldenlasten af te kopen. Er wordt gekeken hoeveel er in 36 maanden door u gespaard kan worden. Dit bedrag wordt vervolgens geleend van de bank of familieleden, zodat de schuldeisers in een keer hun geld krijgen. Uiteraard moet u het geleende geld gewoon terugbetalen. Op die manier kan een minnelijke schuldsanering u helpen om uit de financiële problemen te komen. Mochten de schuldeisers niet akkoord gaan met het voorstel? Dan kunnen de professionals altijd nog een wettelijke schuldsaneringsregeling aanvragen.

De plichten tijdens een minnelijke schuldsanering

Heeft u een minnelijke schuldsanering aangevraagd en is deze uiteindelijk goedgekeurd? Dan moet u met een aantal zaken rekening houden. InBalans Budget Hulp helpt u bij het naleven van plichten en het aflossen van uw schulden. Zo moet u bijvoorbeeld in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs. Maar er is meer, zoals de inlichtingenplicht. U moet informatie aanleveren aan uw schuldhulpverleners, zodat de financiële situatie goed bijgehouden kan worden. Ook de medewerkingsplicht is van groot belang wanneer u het akkoord voor een minnelijke schuldsanering heeft gekregen. Hoe beter u meewerkt, des te makkelijk de situatie van het aflossen van de schulden wordt.

Lukt een minnelijke schuldsanering niet? Dan is de wettelijke schuldsanering altijd nog een optie

U wilt toch ook zo snel mogelijk van uw financiële problemen af? Met behulp van een minnelijke schuldsanering klimt u langzaam uit het dal. De professionals proberen een deal met de schuldeisers af te sluiten. Zo kunt u op de juiste manier uw schulden afbetalen. Toch kan het zo zijn dat de schuldeisers daar niet mee akkoord gaan. Ook dan blijft InBalans Budget Hulp Nederland u steunen. Met een wettelijke schuldsanering (Wsnp) betaalt u in drie jaar, iedere maand een bedrag dat u kunt missen. Dit doet u op de rekening van uw bewindvoerder. Lukt dit? Dan begint u weer met een schone lei. Dit wilt zeggen dat de schuldeisers de restschuld niet meer kunnen eisen en dat u de schulden die u nog heeft openstaan, niet meer hoeft te betalen. Ook wanneer een minnelijke schuldsanering niet zou lukken, kan de professional u nog gewoon helpen.