Websiterendement
Image default
Bedrijven

Online meer bereiken met een full service internetbureau

Kies een fatsoenlijke koers. Vervolgens moet je een cursus kiezen of een paar cursussen die je de basisprincipes van webontwikkeling leren. BitDegree biedt veel introductiecursussen voor webontwikkeling, waaronder de cursus Interactieve codering voor beginners, waarin CSS, HTML en webontwikkeling worden geïntroduceerd.
Maak een leerplan. Iedereen heeft af en toe een beetje motivatie nodig, anders doen we gewoon niet de dingen die we nodig hebben. Als u begint aan uw reis naar het worden van een webontwikkelaar, is het belangrijk voor u om te beginnen met het opbouwen van een beetje van een leerschema. Zet een bepaald aantal uren per week opzij voor je cursussen en zorg ervoor dat je realistische doelen stelt.
Zoals je kunt zien, is het niet zo moeilijk om een webontwikkelaar te worden. Zeker, het zal veel tijd, moeite en werk kosten, maar je kunt het doen als je wilt. Als je eenmaal een duidelijk begrip hebt gekregen van ‘wat is webontwikkeling’ en ‘wat doet een webontwikkelaar’ zal het alleen maar makkelijker worden.

Zicht Online is een full service internetbureau uit Rotterdam.

Webdesign vs. webontwikkeling
Nu moeten we even uitweiden om een belangrijk punt aan de orde te stellen dat vaak naar voren komt wanneer mensen over webontwikkeling beginnen te praten – het debat over webdesign versus webontwikkeling. Zijn ze anders? Zijn ze hetzelfde?

Het antwoord is nee, webdesign en webontwikkeling zijn niet hetzelfde, maar het hangt natuurlijk af van hoe je ‘design’ en ‘ontwikkeling’ definieert. Voor ons artikel gaan we ervan uit dat een ontwerper en een ontwikkelaar verschillend zijn en dat ze de volgende rollen hebben:

Web Designer:

De webdesigner is de persoon of groep mensen die verantwoordelijk is voor de totstandkoming van het websiteconcept. Zij zouden kunnen besluiten dat het een bepaalde kleur moet zijn, met bepaalde inhoud en pagina’s. Ze kunnen dingen doen zoals het maken van infographics, logo’s en video’s, en ze vertellen de ontwikkelaar waar deze dingen moeten worden geplaatst op de webpagina. Ze nemen echter niet deel aan de constructie van de website of de onderliggende code.

Webontwikkelaar:

De webontwikkelaar neemt de concepten van de ontwerper over en creëert de code die gebruikt wordt om er een website van te maken en ze naar mensen zoals jij en ik te brengen. Het is belangrijk om te beseffen dat, hoewel de webontwikkelaar en de ontwerper dezelfde persoon kunnen zijn – er is bijna altijd enige overlap tussen ontwerp en front-end ontwikkeling – de rollen verschillend zijn.

Zicht Online is een full service internetbureau uit Rotterdam.

Als je een ontwerper wilt zijn, hoef je niet per se een code te leren. Ook een ontwikkelaar hoeft helemaal geen grafische ontwerpvaardigheden te hebben. Hieruit volgt dat ‘het ontwerpen van een website’ geen deel uitmaakt van het antwoord op ‘Wat is een webontwikkelaar’.

Populaire talen voor webontwikkeling
Nu is het zeer belangrijk om te beseffen dat er een scala aan verschillende talen die worden gebruikt voor webontwikkeling. Zoals hierboven vermeld, zullen front en back-end ontwikkelaars verschillende talen moeten leren, terwijl full-stack ontwikkelaars een actieve kennis van alle belangrijke webontwikkelingstalen nodig hebben.

Met dit in gedachten, hebben we een lijst samengesteld van enkele van de meest voorkomende talen voor webontwikkelaars om te leren, samen met een uitleg over waar ze voor worden gebruikt en hoe je ze kunt leren.

HTML
HTML is een essentiële taal als je een soort front-end webontwikkelaar wilt worden. Om het volledig uit te leggen, heb ik je nodig om iets voor mij te doen:

Klik met de rechtermuisknop in je browservenster, en selecteer ‘view page source’.

U moet naar een nieuw tabblad worden gebracht met alle informatie die bij het maken van deze webpagina komt kijken. Wat u ziet is voornamelijk HTML-code. Het vertelt de website welke inhoud moet worden weergegeven en tot op zekere hoogte hoe deze moet worden weergegeven. Bovenaan de pagina, op de eerste regel, zie je het <!DOCTYPE html> commando. Dit vertelt uw webbrowser om HTML-code te verwachten.

Als je verder onderzoekt, zul je dingen op de pagina gaan herkennen. Je ziet een aantal commando’s die je begrijpt, zoals ‘link’, ‘afbeelding’ of ‘video’. Dit zijn allemaal inhoudsopdrachten die uw browser vertellen wat u moet tonen, waar u de inhoud vandaan moet halen en hoe u deze moet tonen.

HTML is een zeer eenvoudige taal om te leren, en het is meestal de eerste taal die nieuwe programmeurs leren. Als u geïnteresseerd bent in het verder verkennen van HTML en front-end webontwikkeling, overweeg dan om u in te schrijven voor de HTML-codering voor beginners of de uitgebreide HTML5-tutorial.

wat is een webontwikkelaar

CSS
CSS is de tweede van de essentiële front-end talen en is er ook een waar elke front-end ontwikkelaar vloeiend in moet kunnen werken. De CSS-code wordt gebruikt in combinatie met HTML. Terwijl HTML de webpagina vertelt welke inhoud moet worden weergegeven, vertelt CSS de webpagina hoe de inhoud moet worden weergegeven – het is een ‘styling’ taal.

Als je eenmaal CSS hebt geleerd, zul je in staat zijn om een breed scala aan dingen te doen, waaronder:

 

Kleuren veranderen. CSS stelt u in staat om de kleur van vrijwel alles te veranderen, van uw paragraaftekst tot uw achtergrond en de randen van uw tabel.
Lettertypen wijzigen. Met CSS kunt u ook de lettertypen kiezen die u gaat gebruiken op uw website en waar u ze gaat gebruiken.
Positioneringselementen. Met HTML kun je afbeeldingen en video’s toevoegen.

https://zicht.nl