Websiterendement
Image default
Aanbiedingen

Heeft uw baby speelgoed nodig?

Heeft uw baby speelgoed nodig?

Het hebben van een pasgeborene brengt een onregelmatige cyclus van voeden, luiers verschonen en slapen met zich mee. Als ze zich beginnen aan te passen aan de wereld om hen heen, zullen ze nieuwsgierig worden. Dit is waar het hebben van vormen van stimulatie een integraal onderdeel kan zijn van hun ontwikkeling. Deze gids helpt u te begrijpen wanneer u uw baby speelgoed kunt geven, welk speelgoed baby 6 maanden geschikt is voor hun leeftijdsgroep en de inzichten van experts.

Wanneer beginnen baby’s met speelgoed te spelen?

Naarmate je baby opgroeit, begint hij langzaam de wereld om zich heen op te merken. De eerste maand kunnen ze maar zo’n 10 tot 15 centimeter om zich heen zien. U zult merken dat ze bewegingen of gezichten beginnen te volgen naarmate ze opmerkzamer worden. Met dit verbeterde bewustzijn zullen ze een andere reflex ontwikkelen: een handpalmafdruk. Dan grijpen ze naar haren, gezichten of wat dan ook. En als ze zich vastgrijpen, succes met proberen weg te komen.

Naast de langzame ontwikkeling van het gezichtsvermogen, beginnen baby’s rond deze tijd ook te horen. Naarmate uw baby vertrouwd raakt met uw stem, zult u zien dat hij meer reageert als u praat. Ook dit is een gelegenheid waarbij speelgoed baby’s kan helpen bij hun ontwikkeling.

Speelgoed voor 0 tot 1 maand

Voor pasgeboren baby’s tot kinderen van 1 maand zijn dit enkele van de beste opties:

 • Geef ze speelgoed zoals grote ringen of rammelaars, zodat ze die in hun handjes kunnen schudden en geluid kunnen maken.
 • Knuffelspeelgoed met felle kleuren stelt hen in staat vertrouwd te raken met hun omgeving en verschillende texturen te verkennen.
 • Knijpspeelgoed helpt hen verschillende geluiden te leren.

Speelgoed voor 2 tot 3 maanden

Uw kind begint meer met de wereld om zich heen om te gaan. Hier zijn enkele speeltjes die hen kunnen helpen meer interactieve vaardigheden te ontwikkelen:

 • Een baby speelgym bevat hangende speeltjes die zeker de aandacht van je kind zullen trekken. Er zijn zelfs baby gyms die muzikale elementen bevatten, waardoor gelaagde ervaringen ontstaan.
 • Zachte blokken, knisperend speelgoed, rustgevende knuffeldieren, rammelaars en bijtringen zijn perfecte items voor hen om te grijpen.
 • Een knuffeldoekje helpt hen te kalmeren en zorgt ervoor dat ze zich op hun gemak voelen.
 • Met stoffen boeken kan je kind nieuwe beelden en verschillende kleuren ontdekken.
 • Muziekbeestjes activeren liedjes om je kind te stimuleren.
 • Babymobielen bewegen langzaam, zodat uw kind de patronen en geluiden kan volgen.

Speelgoed voor 6 maanden tot 1 jaar

Uw kind is een meester in interactie geworden, dus beloon hem in natura met de volgende soorten baby speelgoed:

 • Speelgoed voor in de kinderstoel houdt ze bezig terwijl u eet of kookt.
 • Babyspiegels zijn ook verstandig, want je kind wil zichzelf bestuderen.
 • Leermiddelen zoals een boekje met flapomslagen.
 • Activiteitencentra helpen hen om te gaan met een verscheidenheid aan speelgoed. De truc is om er een te vinden met een draaibaar zitje.
 • Stapelspeelgoed zoals bekers of blokken.
 • Groot badspeelgoed houdt een kieskeurige baby bezig.
 • Uniek speelgoed zoals baby’s eerste sleutels helpen bij hun hand- en oogcoördinatie.

Tips voor speelgoed om in gedachten te houden

Wanneer u speelgoed koopt voor uw kind, zijn hier een paar overwegingen:

Vermijd speelgoed met scherpe randen

Baby’s gaan graag met hun vingers over het speelgoed om de textuur te ontdekken, en ze kunnen proberen het in hun mond te stoppen. Ga daarom voor zachter, groter speelgoed, zodat de kans kleiner is dat ze zich bezeren.

Gebruik uw fantasie bij het spelen met speelgoed

Het stelt uw kind in staat om met u en hen te spelen. Het belangrijkste is dat u uw baby helpt geluiden te leren terwijl hij zijn sociale en emotionele vaardigheden ontwikkelt. Het is een opvoedkundige hattrick.

Breng het gebruik van elektronisch speelgoed in balans

Ze kunnen helpen bij de ontwikkeling van een kind, maar ze zijn lang niet zo effectief als jij. Die menselijke interactie is essentieel voor de ontwikkeling van je kind.

Te lang, niet gelezen?

Uw baby laten spelen met speelgoed is essentieel voor zijn ontwikkeling. Je kunt ermee beginnen rond de eerste maand als je kind zich afstemt op de wereld om hem heen. Na verloop van tijd helpt de interactie met speelgoed uw baby bij het leren en ontwikkelen van sociale, probleemoplossende en emotionele vaardigheden. Het is zelfs nog beter als u uw fantasie gebruikt tijdens het spelen, want uw kind kan geluiden, emoties, lichaamstaal en andere signalen oppikken. Van jongs af aan zal speelgoed een essentieel onderdeel zijn van de interactie met en het helpen van de ontwikkeling van uw kind.

 

https://www.sharada.be/speelgoed-draagt-bij-aan-de-ontwikkeling/