Websiterendement
Image default
Aanbiedingen

3 tips voor veiligheid op de werkvloer ten tijde van corona

3 tips voor veiligheid op de werkvloer ten tijde van corona

 

Ondanks het feit dat corona nu iets lijkt af te zwakken is het nog steeds erg belangrijk om enkele regels in acht te nemen. Zo ook op de werkvloer. Om de veiligheid op de werkvloer ten tijde van corona te kunnen waarborgen volgens hieronder drie tips. Lees snel verder om erachter te komen hoe jij, als werkgever, het beste invulling kunt geven hieraan.

 

Bewaar voldoende afstand: 1,5-meter

 

We kunnen het inmiddels haast wel dromen: de 1,5-meter afstand die we als volwassenen van 18 jaar en ouder tot elkaar moeten houden. Ook de zogenoemde ‘1,5-meter samenleving’ klinkt ons erg bekend in de oren. Zodra je deze term laat vallen weet iedereen precies waar je het over hebt en wat er van hen verwacht wordt. Ook op de werkvloer is het van belang om deze 1,5-meter regel te hanteren. Door voldoende afstand tot elkaar te houden krijgt corona minder kans om zich te verspreiden. Aangezien je met een incubatietijd zit kun je andere mensen wel degelijk besmetten terwijl je zelf nog niet eens klachten hebt en weet dat je corona hebt.

 

Draag een mondkapje om anderen te beschermen

 

Om het coronavirus nog verder in te dammen wordt het dragen van een mondkapje sterk aangeraden. Op sommige plekken is het dragen ervan nog steeds verplicht. Hoewel je als organisatie zelf mag bepalen of jouw werknemers een mondkapje moeten dragen of niet, doe je er goed aan om dit inderdaad verplicht te stellen, bijvoorbeeld wanneer werknemers zich van de ene plek naar de andere plek bewegen. Om medewerkers hierin te stimuleren kun je een herbruikbaar mondkapje cadeau doen. Laat bijvoorbeeld eens een partij mondkapjes bedrukken met het bedrijfslogo. Zo geef je tevens het signaal dat je de veiligheid van jouw werknemers zeer belangrijk vindt.

 

Een goede planning en communicatie zijn nu nog belangrijker

 

Ze zeggen wel eens: communication is key. En dat geldt vooral in dit soort rare tijden. Om ervoor te zorgen dat de afstand ook daadwerkelijk gewaarborgd kan worden zullen er afspraken moeten worden gemaakt. Bijvoorbeeld over wie wanneer op kantoor aanwezig is, et cetera. Een goede planning en communicatie zijn nu nog belangrijker dan ooit tevoren.

 

https://www.loopper.nl/